imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Koronavírus, Jóbarátok Reunion és még megannyi hír az Apple részvényesi gyűléséről


A tegnapi napon tartotta a vállalat hazai pályán, a Apple-kampusz Steve Jobs Theater termében az éves részvényesi (köz)gyűlését. Idén egészen érdekes infók is megbújtak a sok számunkra kevésbé fontos információ közt. 

A részvényeseknek szóló meeting igazából nem egy nyilvános esemény, sőt, egészen exkluzív. Még azoknak is jelentkezni kell, akik már Apple részvényekkel bírnak, nem mindenki kap egyértelműen meghívást az eseményre. Szerencsére, néhány lelkesebb résztvevő nyomatta rendesen a Twittert.

Nézzük sorba, mikről beszélt Tim Cook, amik számunkra is érdekesek lehetnek:

Természetesen a koronavírussal nyitott az egész event – mi mással… Ha mást nem, azt már biztos elérte a lassan világméretűre növekvő járvány, hogy a következő, márciusban záródó negyedév várható eredményeit eggyel lejebb kelljen pozícionálni a vállatnak, mivel a termelést maximálisan befolyásolta az ázsiai régióban kipattanó szituáció. Good job, koronavírus, thx!

Igen, az ott egy extra védelmet nyújtó, legalább öt literes műanyag üveg.

Cook úgy aposztrofálta a kialakult helyzetet, mint “egészen dinamikus szituációt”, mely igazi “kihívás” az Apple számára. Feltételezem ezt arra értette, hogy két naponta változik a helyzet és az, hogy ki, mikor, hogyan és mekkora erőbedobással áll neki a munkának. De persze azért továbbra is a vállalat dolgozóinak egészsége és biztonsága az elsődeleges szempont.

Ha már a koronavírus ilyen szépen bevitt egy jobb csapottat az Apple bevételeinek, akkor mért ne adjuk tovább a pofont… Az Apple CEO-ja bevitt egy bal horgot az éppen a napokban nyilvánosságra hozott Jóbarátok Reunionnak. Sokan azt várták, hogy az Apple TV+-szal majd lecsapnak a borzalmasan felhype-olt és állítólag egyalkalmasra tervezett show-ra. De annak közvetítési jogait úgy tűnik az idén májusban induló HBO Max kapta meg.

Cook szerint az ilyen “újrahasznosított” tartalmak nem illenek az Apple TV+ profiljába, a szolgáltatás sokkal inkább szól az egyedi tartalmakról.

Emellett megerősítette, hogy az év során indul az indiai online store, valamint jövőre meg akarják nyitni az első fizikai boltot is. Ezzel is erősítve a vállalat jelenlétét az országban, ami már rég óta a top törekvések közt van.

Szó került arról is, hogy továbbra is fő célkitűzés, hogy az egészen zárt rendszerű ellátási láncuk segítségével végre úgy állíthasson elő bármilyen terméket a vállalat, hogy ahhoz nem használtak fel semmilyen új anyagot. Ahogy Cook foglamazott, nem használtak fel semmit a földből.

Végül arra is fény derült Craig Federighi, a vállalat szoftveres fejlesztéseinek vezetője által, hogy gőzerővel dolgoznak tovább az iPadOS fejlesztésén, amivel még kiválóbbá tehetnék a táblagépek használatát.

Forrás: Twitter

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!