imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Kortárs alkotókkal és AR-ral erősít művészeti vonalon az Apple


Az [AR]T Walk névre keresztelt városi túrák neves kortárs művészek munkáit keresztezik a kiterjesztett valóság adta lehetőségekkel. 

Természetesen, ha ötletes és művészi, akkor az Apple sem maradhat ki a projektjből, amiben olyan nevek vesznek részt, mint Nick Cave, Cao Fei and Carsten Höller, munkáik pedig ellepték London, New York, San Francisco, Párizs, Hong Kong és Tokió utcáid és neves helyeit.

A New York-i New Museum is közreműködött abban a kezdeményezésben, melyben Nathalie Djurberg and Hans Berg, John Giorno és Pipilotti Rist teljes egészében újraképzelték művészetük kifejezésének alapjait a kiterjesztett valóság segítségével.

Apple_ar_art-walk-carsten-holler_itsnicethat_2
Carsten Holler: Through

A kiterjesztett valóság olyan közeg, mely tökéletes a dinamikus és vizuális történetmeséléshez. Segítségével a művészek kihozhatják szellemi termékeiket a studiók négy fala közül és rávetíthetik a város forgatagára.

Az első ilyen kezdeményezében még a Snapchat is részt vett 2017-ben, amikor Jeff Koons különböző műveinek AR verzióját lehetett kiszúrni a világ több táján, az Eiffel-torony lábaitól a Trafalgar tér emelvényéig. Erre ellenválaszul Sebastian Errazuriz egy hatalmas összegraffitizte Koons Central Parkban elhelyezett AR lufikutyáját. De akár megemlíthetjük a témában a párizsi Louvre múzeum VR élményét is, melybe még a Mona Lisát is bevonták.

Jöjjenek a képek, melyek magukért beszélnek:

Apple_ar_art-walk-djurberg-berg_itsnicethat
Nathalie Djurberg és Hans Berg: This is It
Apple_ar_art-walk-john-giorno_itsnicethat
John Giorno: Now at the Dawn of My Life
Apple_ar_art-walk-nick-cave_itsnicethat
Nick Cave: Soundsuits
Apple_ar_art-walk-pipilotti-rist_itsnicethat
Pipilotti Rist: International Liquid Finger Prayer
Apple_ar_art-in-store-nick-cave_itsnicethat
Nick Cave: Amass
Apple_ar_art-walk-cao-fei_itsnicethat
Cao Fei: Trade Eden

Az AR élményhez egy sor a világ különböző Apple Store-jaiban elérhető vizuális szeminárium is elérhető Apple [AR]T Lab néven.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!