imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Közel 60 millió AirPods talált gazdára 2019-ben


2019 komoly sikereket hozott az Apple-nek: miután 2018-ban 35 millió AirPodsot sikerült eladniuk, tavaly majdnem megduplázták ezt, összesen 60 millió AirPods 2 és AirPods Pro talált gazdára.

Az AirPods mára ikonikussá vált, csakúgy, mint az Apple termékcsaládjának rengeteg tagja. Lassan egyik nagyvárosban sem tudunk úgy 500 métert sétálni, hogy ne fussunk bele néhány fülben elhelyezett fehér, vezetéknélküli kütyüre. Az Apple messziről is könnyedén felismerhető fülese gyakorlatilag divatot teremtett.

Mindezt a címben említett szám is alátámasztja, a Strategy Analytics által kalkulált 60 milliós darabszám egész pontosan azt jelenti, hogy átlagosan minden 120. ember rendelkezik AirPods-zal. Bár ez még nem hangzik félelmetesen, az már sokkal inkább, hogy az Apple 2019-ben megduplázta az előző éves eladási számokat. Persze ebben komoly szerepe volt az AirPods Prónak is, hisz hiába volt csupán 2 hónapot a piacon 2019-ben, a november és a december messze a legsikeresebb hónap a kereskedelmi szektorban (főként a Black Friday és a karácsony miatt).

És vajon mit jelenetett mindez a versenytársak számára? Összességében komoly problémát, ugyanis egyikük sem tudott labdába rúgni ezen a téren. A TWS (true wireless stereo, azaz olyan vezetéknélküli füllhallgató, ahol nincs kábel a két füles között) szegmensben az Apple totálisan dominálta a többieket. Volument illetően több, mint 50%, teljes árbevételt illetően pedig több, mint 70% volt a piaci részesedése, ami brutális. A Xiaomi és a Samsung alig 8.5, illetve 6.9%-ot birtokoltak, a többiek még ettől is messze vannak.

Az eladási számokat illetőn több, mint 50% az Apple részesedése a piacon.

Ráadásul az elemzők szerint ezt a dominanciát még legalább 5 évig tarthatja az Apple, ami komoly örömöt okozhat majd a fejeseknek. A TWS szegmens ugyanis az egyik legdinamikusabban növekvő ágazat jelenleg, 2024-re várhatóan a 100 milliárd dolláros határt fogja feszegetni. És ebből 50-60% még a világ egyik leggazdagabb cégének is jól jön.

Forrás: Strategy Analytics

Nálad is az AirPods a nyerő?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!