imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Közel 7 millió Apple Watch-ot szállíthattak le eddig


Azt lassan már mindenki tudja, hogy az Apple nem közöl hivatalos számokat az Apple Watch eladásaival kapcsolatban, és nem valószínű, hogy ez változna a közeljövőben. Ez persze nem akadályozza meg a különböző elemzőcégeket abban, hogy találgatásokba bocsátkozzanak.

Most éppen a Canalys független elemzőcégen van a sor ami az Apple Watch-eladások megtippelését illeti. A cég arra jutott, hogy a megjelenése óta eddig közel 7 millió Apple Watch-ot szállítottak le, ami több okosórát jelent, mint az egész piac összes gyártójának a forgalma az elmúlt öt negyedévben. A legutóbbi negyedévben az Apple volt az egyetlen gyártó aki túllépte a 300 ezres darabszámot – nem is kevéssel tehát.

Pebble Time Steel
Pebble Time Steel

A Time Steelnek köszönhetően a Pebble is sikeresen tudta növelni az eladásait, a Canalys szerint nagyjából 200 ezer darab fogyott az összes Pebble-órából. A Samsung Gear eladásai csökkentek a legutóbbi negyedévben, de ezt valószínűleg az okozza, hogy a vásárlók kivárnak, és inkább a Gear S2 modell veszik meg. Kiemelik, hogy izgalmas lesz figyelni az olyan hagyományos gyártók első okosóráit, mint a Fossil és a Tag Heuer, melyek bemutatása még az év vége előtt várható.

Ami az egyszerűbb készülékeket és a különböző karpántokat jelenti, a piacot a Fitbit és a Xiaomi uralja. Mi Bandből eddig a bemutatása óta nagyjából 10 millió darab fogyhatott, az elemzők szerint ez az agresszív árazásnak és a gyakori akcióknak köszönhető, a számok különösen a kisebb vásárlóerővel rendelkező piacokon, például Kínában jók. A Fitbit is növekedést könyvelhetett el az elmúlt negyedévben, a Charge HR jó számokat produkált a bemutatása óta.

Fitbit Charge HR
Fitbit Charge HR

Az elemzők szeme most az Apple Watch-on van, hiszen közeledik a karácsonyi időszak, ami előrejelezheti az egész okosóra-piac sikerét vagy bukását. Daniel Matte szerint:

A korai jelentős gyártási kapacitásbeli problémák óta az Apple megoldotta ezeket a nehézségeket, így az Apple Watch komoly lendülettel indulhat neki az utolsó negyedévnek.

Chris Jones, a Canalys egyik alelnöke hozzátette:

Az Apple Watch egyre több piacon kapható, így az eladások stabilan növekednek. A watchOS 2 elhozta a natív alkalmazásokat a platformra, az új színek és szíjak pedig  további vérfrissítést adtak a terméknek, az Apple-nak azonban továbbra is fen kell tartania a keresletet hat hónappal a termék bemutatása után.

A kínálat elég nagy, de tényleg szükség van ezekre az eszközökre? | Kép forrása: iMore
A kínálat elég nagy, de tényleg szükség van ezekre az eszközökre? | Kép forrása: iMore

A fenti számokat a Canalys a saját módszertanával számította ki, így ezek tehát nem hivatalos eladási adatok, csupán elemzői becslések. Korábban számtalan tippet olvashattunk már az Apple Watch-eladásokkal kapcsolatban, az Apple ugyanis rendkívül megnehezíti azok dolgát, akik például a negyedéves eredményekből számolnák ki az eredményeket: a termék az „egyéb” kategóriában szerepel sok másik mellett, ráadásul ez a kategória ebben a formában korábban nem létezett, így több évnyi adatokat sem hasonlíthatunk össze.

Utoljára júliusban nyilatkozott ezzel kapcsolatban Tim Cook, akkor megszellőztette, hogy az eladások 3 millió darab felett járnak, vagyis a mostani 7 milliós becslés nagyjából reális lehet. A kérdést valóban a karácsonyi időszak eladásai jelenthetik, bár az már most is látszik, hogy az Apple Watch gyakorlatilag letarolta az okosóra-piacot.

Forrás: Canalys via 9to5Mac.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!