imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Közel féláron vehetsz most iPad mini 3-at


Rengeteg akció indul az iSTYLE-ban évente, de nem mindegyikről szoktunk beszámolni külön cikkben itt az iMagazinon. A mostani akció viszont annyira jó, hogy megér egy külön cikket. iPad mini 3-at vehettek most 39-49 százalék kedvezménnyel.

Arra gondoltam mielőtt elkezdtem írni a cikket, hogy kicsit mesélek róla hogyan indul el egy-egy akció egy Apple Premium Resellernél, esetünkben az iSTYLE-ban. Jelen esetben egy brutális iPad mini 3 akció kapcsán sztorizgatunk, hogy ne csak egy száraz marketing szagú cikk legyen az alábbi. Persze így is az lesz, de legalább nem annyira.

Kezdjük az elején. Ha TG korán reggel hív, az mindig vagy valami durva bajt jelent. Elöntötte a víz az egyik üzletünket, elloptak pár demo eszközt, vagy ilyesmi. Jobb esetben bevállalt több száz gépet, vagy iPadet és tudunk valami jó kis akciót gyártani. Tegnap az utóbbi miatt hívott, az alábbi beszélgetés zajlott le:

TG: András! Van pár száz kifutó iPad mini 3.
Én: Neeee! Már mindenki vett iPadet aki akart.
TG: De majdnem féláron tudnánk adni, ha mindet elhozzuk.
Én: Csináljuk!

Nagyjából tehát 20 másodperc alatt eldőlt a kérdés. A beszélgetésnek itt még nem volt vége, de erről később, először mutatom az iPad árakat:
Tehát az alábbi akció indul, ettől a pillanattól, kizárólag az iSTYLE-ban:

Régi ár

Akciós ár

iPad mini 3 Wi-Fi 16GB Gold 113 900     

elfogyott

iPad mini 3 Wi-Fi 16GB Silver 113 900     

elfogyott

iPad mini 3 Cellular 16GB Space Gray 155 900     

elfogyott

iPad mini 3 Cellular 64GB Gold 178 900     

elfogyott

iPad mini 3 Cellular 64GB Silver 178 900     

elfogyott

iPad mini 3 Cellular 64GB Space Gray 178 900     

elfogyott

iPad mini 3 Wi-Fi 128GB Gold 171 900     

99 900

iPad mini 3 Wi-Fi 128GB Silver 171 900     

99 900

iPad mini 3 Wi-Fi 128GB Space Gray 171 900     

99 900

iPad mini 3 Cellular 128GB Gold 213 900     

elfogyott

iPad mini 3 Cellular 128GB Silver 213 900     

elfogyott

iPad mini 3 Cellular 128GB Space Gray 213 900     

elfogyott

 

Szerintem ennyire jó áron soha nem lehetett kapni iPad mini, főleg nem a harmadik generációs, touch ID-s, Retina kijelzős minit. Meg kb semmilyen iPadet. Az eredeti árként feltüntetett árak nem is a régi listaárak, hanem a tavaly őszi kifutó áraink, de még így is nagyon impresszív a kedvezmény mértéke. Szerintem a 128 GB-os iPad mini 3, mindössze bruttó 100 000 forintért több mint jó deal. Még mielőtt bárki bekommenteli, nem, nem ekkora a haszonkulcsunk, egyszerűen csak hatalmasat bukik ezen a régi készleten valaki. Pár száz darab akciós iPad mini 3-asunk van, az akció pedig a készlet erejéig tart. Bizonyos modellekből kevesebb van, lesz ami napok alatt elfogy majd, de az egész készletnek sem adnék többet mint két hét. Online itt lehet rendelni, de természetesen ha besétáltok valamelyik iSTYLE üzletbe, akkor személyesen is meg tudjátok vásárolni. Limit nincs, bárki bármennyi darabot vásárolhat.

Visszatérve a tegnap reggeli beszélgetésre, így folytatódott:

TG: Ja, és ne legyél ideges, de még a héten kapunk pár száz akciós MacBook Airt is, most szállítja le őket az Apple.
Én: Mindet??
TG: Igen.
Én: Jobb később mint soha… (Ezen a ponton rágyújtottam egy második cigire, miközben elképzeltem a logisztikát csütörtökön sok száz iPad minivel, meg MacBook Airrel…)

A MacBook Air akciót is érdemes kihasználni, mert nem tudjuk lesz-e még valaha ilyen olcsón MacBook Air itthon, jelenleg ebben az akcióban 299 900 forint a 13″-es Air. Tudjuk, hogy sokan már az új gépekre várnak, de azok legalább 80 000 forinttal többe fognak kerülni majd ha megjelennek valamikor a jövőben. Most néztük, és annyira jók vagyunk, hogy még az Árukeresőn is az első helyen vagyunk. (van előttünk egy mutyi cég, de ők német billentyűzettel árulják)

Ahogy ígértem az elején, jöjjön egy apró sztori a végére. Aki kereskedelemben dolgozik, az tudja, hogy a marketing anyagok készítése mekkora kín tud lenni. Hogyan juttassuk el leghatékonyabban az üzenetet a fogyasztóhoz? Mennyi információt tegyünk rá egy bannerre? Mit hangsúlyozzunk ki? Legyen a szlogen “Erős tavaszi Sale fúj”? Vagy legyen csak egy nagy százalék jel? És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy hol mennyi pénzt költsünk el egy-egy hirdetésre. Sokszor órákat töltünk el egyetlen banner kitalálásával illetve elkészítésével, most sem volt ez másképp. Végül az iPad Pro és egy Apple Pencil segített, miután már mindenki üvöltve magyarázta a saját elképzelését. Elkezdtem rajzolgatni az iPad Prón, és viszonylag gyorsan sikerült összehozni a koncepciót. Így nézett ki a terv iPad Prón:

ipadplan1

és végül Roland kollégám ezt rakta össze belőle. (Mint később kiderült, hiába.)

minipromoregi_v_9

Ezek után rájöttünk, hogy mivel csak 49 százalék a maximum kedvezmény, nem írhatjuk rá a bannerre, hogy “féláron”. Ez már a fogyasztó szándékos megtévesztésének nevezhető, mint megtudtuk, amikor korábban támadtak minket ilyen apróság miatt. Emiatt újra elővettük az iPad Prót, és készült egy teljesen átszabott koncepció, ez lett a végleges. Persze ha lett volna még időnk, akkor készült volna még vagy nyolc variáció, de el kellett indítani legkésőbb péntek este az akciót.

ipadplan2 newcoverv_5

Még több akciót itt találtok.

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!