imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Közeli felvételek az Apple Campus 2 építéséről


Legutóbb júniusban mutattunk egy videót az Apple Campus 2 munkálatairól, ami abban tért el a korábbiakból, hogy egy profi, kifejezetten videózásra épített helikopterrel és egy 1800 mm-es objektívvel szerelt 5K-s Red Epic Dragon kamerával vették fel.

A mostani marad a hagyományos drónos vonalon, viszont a „pilóta”, Duncan Sinfiel sokkal közelebb repült az épülő főhadiszálláshoz, mint a hasonló videók készítői általában. A videó alatt a zene mellett Steve Jobs hangját hallhatjuk, amint 2011. június 7-én prezentálja a terveket a cupertinói városi tanácsnak.

A felvételek tegnap, szeptember 1-jén készültek, és külön jópofa dolog, hogy a videóban az egy hónappal ezelőtti állapotokról is láthatunk képeket. Ezek alapján nagyon sokat egyébként nem haladt a munka, de nagyjából a teljes kör felénél tartanak, több helyen elérte a teljes magasságát az épület, és a tetőszerkezet is közel késznek látszik – erre kerülnek a napelemek, melyek a zöld energiaellátásért lesznek felelősek, sőt, a város elektromos hálózatába is visszatáplálják majd a felesleget.

Apple Campus 2

Úgy tűnik, az épület alatti kétszintes mélygarázs kialakításának a végén járunk, illetve a telek szélén álló parkolóházak egyike is elérte helyenként a végleges magasságát, így belekezdtek a másodikba. Bónusz, hogy elkezdődtek a második ütemre tervezett kutatás-fejlesztési épületek munkálatai is, valamint a jövőbeni termékbemutatók helyszínének szánt földalatti előadóterem belső falai is kiemelkedtek az alapozásból. Erről a létesítményről egészen közeli képeket láthatunk.

Valamiért minden videóban kiemelt szerepet kapnak a rámpák, amiken a teherautók bejutnak az épület által körülölelt majdani belső kertbe, most azt láthatjuk, hogy az egyik ilyet elvitték az eddigi helyéről. A telken a kitermelt földből épített domb alját is megerősítették az esetleges földcsuszamlásokat elkerülendő.

Az Apple Campus 2-t elvileg jövő év végén veszi birtokba az Apple, bár korábban voltak fennakadások a projektben, a két fő kivitelezővel, a Skanskával és DPR Constructionnel ugyanis – egyelőre ismeretlen okokból – szerződést bontottak. Egyelőre nem tudni, hogy ez a lépés csúszást okoz-e az eredeti ütemtervben. Ha valaki kíváncsi a 12 000 főt befogadó, 260 000 négyzetméteres új főhadiszállásra, mely a világ egyik legzöldebb irodaháza lesz, jó hír, hogy épül egy látogatóközpont is „kilátóval” – vagy inkább tetőterasszal.

Apple Campus 2 látogatóközpont
Apple Campus 2 látogatóközpont tervek.

Forrás: 9to5Mac. Borítókép: Duncan Sinfiel.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!