imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Közelítünk hozzá, de még odébb van a teljes kávanélküliség


Az AMS bejelentette új fény- és közelségérzékelő szenzorát, amelyet akár az OLED kijelző alá is lehet ültetni, így nem kell neki hely a káván. De ez még kevés lesz a notch eltüntetéséhez…

A szenzorgyártásban és fejlesztésben utazó osztrák székhelyű AMS tegnap bejelentette, hogy elkészültek új, TCS3701 becenevű okostelefonokba szánt fény- és közelségérzékelő szenzoraik, amelyeket akár az OLED kijelzők alá is lehet ültetni, így nem foglalnak értékes helyet az előlapon. Ennek ránk nézve azért van különösebb jelentősége, mert az AMS szállítja az iPhone-ba is a vonatkozó érzékelőket.

Jaj de jó, akkor nem kell káva!?

Sajnos még de. A fény- és közelségérzékelő elrejtése csak egy lépés ebbe az irányba, de a szenzorszigetnek ennél azért jóval több lakója van, akik egyelőre nem seperhetők a szőnyeg kijelző alá. Kezdve az iPhone-ok arcfelismerőjét kiszolgáló VCSEL-lel…

Aztán ott van még az előlapi kamera is, amihez jelenleg nincs olyan tömeggyártásra is alkalmas, kellően megbízható technológia, amivel a kijelző alá lehetne varázsolni. Más gyártóknál, ahol nem egy notch-on helyezkedik el, jellemzően a legfelső vékony kávarészbe illesztik.

Noha tehát a szenzorsziget még egy darabig biztosan velünk marad az iPhone-oknál, arra megvan a reális esély, hogy többek közt az AMS legújabb fejlesztésének köszönhetően vékonyodjon a vastagsága, hogy egy fokkal diszkrétebb legyen a vizuális összhatás.

Forrás: Cult of Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!