imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Küldj képernyőfotókat még gyorsabban, mint eddig


A képernyőfotókat készítésének művészete egyidős az emberiséggel. Te vajon ismered a screenshotolás minden trükkjét?

Az első képernyőfotókat még a parancssoros operációs rendszerek (pl. MS-DOS) hőskorszakában készíthették a felhasználók. Bár, akkor még nem igazán azt fedte a fogalom, mint manapság.

Természetesen az Apple készülékeivel is készíthetsz screenshotokat. Legyen szó macOS-t vagy iOS-t futtató eszközről, mára már egészen kibővült a funkció. Gyökeres változást az iOS 11 hozott ezen a fronton. Az eddigi megfelelő gombkombináció lenyomást és Fotókból történő kibogarászást egy sokkal kifinomultabb metódus váltotta fel.

Az iOS 11-et vagy annál újabb operációs rendszert futtató iPhone-ok és iPadek használata esetén, screenshot készítésekor az elkészült kép beúszik a bal alsó sarokba, lehetőséget adva az azonnal szerkesztésre, mentésre vagy törlésre és tovább küldésre is.

Ha azonban mégsem élnél a lehetőségek garmadával, csak minél hamarabb a megfelelő személyhez szeretnéd juttatni képernyőd tartalmát, megkerülheted az egész mentés, törlés, szerkesztés cécót.

Mutatjuk hogyan:

  • Attól függően, hogy milyen készüléket használsz, készítsd el a képernyőfelvételt az alábbi módon: iPhone 8 vagy annál régebbi telefonokon és iPadeken tartsd lenyomva a bekapcsoló gombot, majd nyomd meg a főgombot. iPhone X vagy annál újabb telefonokon és 11”-es, valamint 12,9”-es új iPad Prók esetében tartsd lenyomva a bekapcsoló gombot, majd nyomd meg a hangerőnövelő gombot.
  • Várj, míg a képernyőfelvétel előnézete megjelenik a bal alsó sarokban. Majd nyomj rá az előnézeti képre, úgy, mintha 3D Touch-ot vagy Haptic Touch-ot használnál. Mint amikor az appokat akarod mocorgásra bírni a Főképernyőn.
  • Fontos, hogy a küldési lehetőség működik a zárolt kijelzőn is, de csak akkor fog működni, ha készüléked fel van oldva. Face ID-val gyakorlatilag erre nem is kell külön energiát fordítani, hiszen jobb esetben úgyis magad felé fordítva tartod a készüléket. Ekkor a Face ID pedig automatikusan felold. Viszont régebbi készülékek esetén, a Touch ID vagy jelkód használatára oda kell figyelni. Különben csak a szokásos szerkesztés, mentés és törlés opciók lesznek elérhetők.
  • Ezután ahelyett, hogy a szerkesztő felület nyílna meg, azonnal lehetőséged nyílik továbbítani a készített képet AirDrop segítségével vagy bármilyen kapcsolódó szolgáltatást használva, pl. iMessage-ben.
  • A küldés mellett további opciók is elérhetők, úgy mint Mentés a Fájlok alkalmazásba, Másolás, Nyomtatást és a többi.
  • Ha megvolt a küldés vagy bármilyen tetszőleges művelet a panel lecsukódik és úgy folytathatod a mentést, szerkesztést vagy elvetést, mint bármely egyszerű screenshot esetében tetted volna.

Bár az iOS adta lehetőségekkel eddig sem volt nagy kunszt képernyőfotókat készíteni, most még ezt az egyszerű és rövidke folyamatot is még inkább optimalizálttá és gördülékennyé teheted az azonnali küldés használatával.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!