imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Külön iOS 11-et kap majd az iPhone 8?


Guilherme Rambo neve mostanra már a legtöbb olvasónk számára egyet jelent a hivatalos Apple szoftverekből kinyert spoilerekkel. Most sem történt ez másként, a lelkes fejlesztő ezúttal két érdekes videóra bukkant az iOS 11 bétájában. Más lehet az iOS 11 az iPhone 8 alatt?

Ahogy Rambo fogalmaz, a videókra az iOS 11 béta szoftverének mélyén bukkant rá. Ő az a fejlesztő, akik miszlikre szedte a HomePod szoftverét, és a boncolás során rengeteg kisebb-nagyobb nyomra bukkant az iPhone 8 képességeivel kapcsolatban. A most felfedezett videókból arra következtethetünk, hogy egy picit másként fog működni az iOS 11, mikor az iPhone 8-on fut.

Az első 13 másodperces videóban látszólag semmi szokatlan nem történik: bemutatják a LockScreen már látott iOS 11-es implementációját. A csavar ott jön, amikor a képernyőt balra húzva nem a jó öreg kamera gyorsindító ugrik elő, hanem a megújult Vezérlőközpont.

A második videó még egy fokkal érdekesebb. Jelenleg ugye úgy juthatunk el az alkalmazásváltó felületre, ha duplán nyomunk a Home gombra. A videóban azonban a Vezérlőközpont előhívási helyéről, azaz a kijelző aljáról fölfelé történő suhintással varázsolják elő az alkalmazásváltót. Nem kell aggódni, a Vezérlőközpont sem tűnt el, a figyelmesebbek kiszúrhatták az alkalmazásváltó jobb szélső lapján, kvázi mint egy külön alkalmazást.

Ez a megoldás egyébként kísértetiesen hasonlít az iOS 11 iPades verziójára. Ott ugyanis a Home Screenen felfelé suhintva először a Dock jön elénk, majd folytatva a mozdulatot előcsalogathatjuk az App Switchert is, ahol a Vezérlőközponthoz is hozzáférhetünk.

A videókat látva két lehetséges forgatókönyv tűnik reálisnak. Lehet, hogy az iOS 11 fejlesztésének valamelyik stádiumában az Apple tesztelgette az iPadhez hasonló alkalmazásváltó és Vezérlőközpont bevezetését iPhone-ra, majd végül úgy döntöttek, hogy hanyagolják a megoldást. Ebben az esetben a videókat nemes egyszerűséggel csak benne felejtették a kódban.

Sokkal valószínűbb viszont, hogy nem egy hanyag ottfelejtésről van szó, hanem egy nagyon is tudatos lépésről. Jelenlegi tudomásunk szerint ugyanis az iPhone 8 nem fog rendelkezni a klasszikus értelemben vett Home gombbal, így az olyan műveletek, mint az alkalmazásváltó előhívása dupla kattintással macerás lehet. Ezt elkerülendő, új, kényelmesebb módok után nézett az Apple, és ezt láthatjuk most a videókon.

Ez tulajdonképpen azt jelentené, hogy az iPhone 8-on egy picit módosított működésű, a telefon adottságaihoz szabott iOS futna. Ami alapvetően tök jó hír, hiszen ez azt jelenti, hogy a hardver és a szoftver tökéletes összhangban fog működni egymással. Ez pedig az Apple egyik nagy erőssége…

Forrás: Macrumors

Nincs már sok hátra az iPhone 8 debütálásáig, addig is ebben a dossziéban megtalálsz minden fontosabb hírt az eljövendő készülékről, míg a következő iOS verzióról ebben a dossziéban találhattok cikkeket. Ha már nagyjából tudod, hogy mire számíthatsz, de ha nem különösebben csigázott fel a készülék, válogass a jelenlegi modellek közül, most az iPhone 7 és 7 Plus, valamint az iPhone SE is kedvezményes áron szerezhető be.

iPhone 7 részletfizetéssel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!