imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Külön kezelik az audiokimeneteket az új Mac-ek


Egy elég érdekes tulajdonsága derült ki az új gépeknek hangkezelés terén. Mostantól kettéválasztható egymástól a beépített hangszóró és a 3,5 millis jack által tolt kimenet. Mire jó ez?

A Rogue Amoeba szoftverfejlesztő csapat alaposabban is szemügyre vette az új MacBook Air és a Mac mini audioképességeit. Azt találták, hogy az új készülékekben a jack (igen, innen még nem vették ki!) és a beépített hangszóró kimenetei teljesen elkülönülnek egymástól.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy párhuzamosan küldhetünk audio-jelet mindkettőre. Például egy megfelelő vezérlő alkalmazás segítségével (mint amilyen a Rogue Amoeba által fejlesztett Audio Hijack) megtehetjük, hogy míg a hangszórón a Spotify szól, addig a jacken Apple Music menjen.

Ennél egy fokkal hasznosabb lehetőség a macOS értesítőhangjainak hangszórón keresztül történő lejátszása, így akkor sem maradsz le az értesítésekről, ha bedugva felejtetted a fülest.

Alapesetben a rendszer ugyanúgy automatikusan vált a csatlakoztatástól függően a kimenetek közt, a változtatás tehát inkább azoknak érdekes, akik ki tudják/akarják használni ezt a viselkedést.

Mint kiderült egyébként ugyanígy működnek a 2018-as MacBook Prók és az iMac Pro is, csak akkor még ezt nem fedezte fel senki.

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!