imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Különleges Apple Store nyílt Jony Ive tervei alapján


Azáltal, hogy július óta Jony Ive felel az Apple széles körű dizájn arculatáért, az általa kezdeményezett változtatások elkezdték elérni az Apple által üzemeltetett bolthálózatot is. A most szombaton, Belgiumban megnyíló első Apple Store bepillantást nyújt, hogy milyen lesz a jövőbeli boltok belső megjelenése.

Bár a széles közönség számára csak a mai napon nyílik meg a brüsszeli üzlet, néhány újságírót már a hét közepén beengedtek a boltba, hogy szemügyre vehessék a változásokat. Az ott járók egyöntetű véleménye alapján a belső elrendezés lenyűgöző lett, a legapróbb részletekig minden apróságra odafigyeltek az eladótér kialakításakor. A padlótól plafonig érő 9 méter magas üvegpanelek óriási térérzetet adnak ahogy belépünk, állítólag hasonló üvegfalak fognak az Apple Campus 2-be is kerülni.

Az üzlethelyiség 1000 négyzetméteres alapterületét beltéri fákkal tették harmonikussá, ezeket az asztalok körül két sorban helyezték el. Itt időzhetnek azok, akik a Genius Bar szakértőire várnak valamilyen technikai jellegű problémával vagy beállítással kapcsolatban. Az üvegfalak és lombos fák együtt azt a benyomást keltik, mintha az utcán sétálva is a boltban lennék. Az üzlet szinte eggyé olvad a környezetével.

Apple Store Belgium

A brüsszeli bolt hátsó részébe egy hatalmas képernyőt szereltek, ami marketing célú fotók és videók vetítése mellett oktatási célokra is használható lesz. Ha egy ekkora méretű kijelzőre kitesznek például egy iPhone 6s vagy iPad Pro ismertető videót amit a szeptemberi bemutatón láthattunk, az bizonyára minden szemet oda fog vonzani. A képernyő kihelyezésével párhuzamosan a falakon kint lévő háttérvilágítású fotópanelek számát jelentősen csökkentették, hogy ne keltsenek zsúfoltságot a reklámanyagok.

screen apple store

A belső asztalok és különféle bútorok lényegében megmaradtak olyannak, ahogy azokat eddig is ismerhettük a meglévő Apple Store-okból, pusztán némi kiegészítést kaptak a jobb használhatóság és letisztult dizájn jegyében. Úgy tűnik, hogy most sikerült megtalálni a kiegészítők tökéletes helyét, hogy azok beleolvadjanak az Apple boltok arculatába. Itt van például az alábbi, tokok tárolására szolgáló szekrényrész: elől egy kibontott, kipróbálható termékminta, mögötte pedig egy kihúzható fiók ami a megvásárolható tokokat tartalmazza. Nagyon elegáns megoldás! Érdekes megemlíteni, hogy már a harmadik féltől származó tokok csomagolását is az Apple szabja meg, hogy a különböző márkájú tokok külső megjelenésükben se térjenek el a megszokottól.

apple store cases

Ez pedig a Beats fejhallgatók bemutatótere, ahol a fejünket fából kialakított tömör golyók jelképezik. Humoros és egyben frappáns megoldás, remekül néz ki! Hasonlót először egyébként a nemrég megnyílt új New York-i Apple Store-ban láthattunk.

Beats headphones Apple Store

Az új bolt kialakításában minden bizonnyal Angela Ahrendts, a Burberry korábbi vezérigazgatójának keze is benne van, aki jelenleg az utcai és online boltokért felelős alelnöki posztot tölti be a kaliforniai vállalatnál.

Forrás: ANV, 9to5Mac.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!