imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Különleges hangulatú iPhone fotók hétköznapi arcokról


Utazás közben vadidegen emberekkel kerülünk intim közelségbe. Dina Alfasi gondolt egyet, és munkába menet elővette az iPhone-ját, hogy lefotózta ezeket az arcokat.

Van abban valami különös feszültség, hogy amikor felszállunk lényegében bármilyen tömegközlekedési eszközre, ott olyan közel kerülünk számunkra teljesen idegen emberekhez, mint amilyen közel általában csak a saját családtagjainkhoz szoktunk önszántunkból.

Ezt a kellemetlen kényszerhelyzetet a legtöbben úgy oldják fel, hogy úgy csinálnak, mintha ott se lenne a másik. Elmerülnek a telefonjukban, egy könyvben vagy az újságban, vagy egyszerűen csak meredten bámulnak egy semleges pontot. Teljesen érthető emberi reakció egy mesterségesen generált szociális helyzetre. Dina Alfasi izraeli amatőr fotós mégis úgy döntött, hogy beleáll a helyzetbe és nem semminek veszi a körülötte lévőket, hanem megfigyeli őket.

Dina Alfasi önarckép fotója.

Akit pedig érdekesnek talált, azt rögtön le is fotózta a kezében lévő iPhone-nal. A telefonos fotó ebben a helyzetben különösen praktikus eszköz, hiszen mivel a legtöbben telefont szorongatnak a kezükben, a fotóalanynak aligha tűnik fel, hogy éppen fotózzák, ami lehetővé teszi, hogy a képek természetes, spontán pillanatokat tükrözzenek.

Jöjjön hát pár kép Alfasi munkásságából, amik közül némelyet szakmai zsűri is díjazott.

Forrás: Cult of Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!