imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Külső alkalmazások médiáit is irányíthatjuk majd Sirivel


Szerdán egy fejlesztői session keretében avatta be az Apple az érintett kollégákat az iOS 12 Sirivel kapcsolatos média kezelési változásokba. Lássuk mit nem mondott el az Apple a Keynote során.

Craig Federighit amúgy is imádjuk, a hajáról külön cikket is írtunk, de amikor Siriről próbál két értelmes mondatot összerakni, akkor a legbájosabb. A viccet félretéve általánosan kijelenthető, hogy az Apple rendesen el van maradva MI asszisztens témában, és nagyon úgy tűnik, hogy nem is igazán próbálják követni a Google fejlesztéseit, inkább új kapukat döngetni. Picit átértelmezik azt, amit eddig Siriről gondoltunk.

Az Apple személyi asszisztense 2011-ben mutatkozott be, aztán sok-sok éven keresztül nem igazán történt semmi. A cég már az iOS 8-nál is úgy beszélt a szolgáltatásról, mint ami holnaptól megváltja majd a világot. Persze ez a funkció még mindig nagyon jelentéktelen volt az iPhone-okban, közben azért megtanult egy csomó mindent és az Apple elkezdte mélyebben beleintegrálni Siri tudását az operációsrendszerbe.

Sőt, a HomePodot ez az algoritmus kelti életre, hozzátéve azt is hogy Siri még mindig nem szuper intelligens, ugyanakkor tud néhány olyan kényelmi funkciót, amitől például egy okoshangszóró jó termék tud lenni. Eddig egyetlen hátránya volt ennek: Siri csupán megnyitni tudta a külső fejlesztők appjait, azokban műveletek végezni nem igazán. Ennek most véget vet az Apple, a Play Media lehetővé teszi majd a fejlesztők számára, hogy Sirivel el tudjunk indítani a tartalmakat, megállítani, tekerni, stb.

Szóval innentől akár a Spotify is képes lesz arra, amire eddig csak a gyári lejátszók voltak. Az nem világos, hogy a HomePod is ilyen módon fog-e innentől működni, csak logikus következtetés, hiszen a Play Media session az iOS 12-t foglalta magába. Mivel mind az iOS, mind a watchOS sok új Siri funkciót kapott (pl.: Siri Watch Face vagy a Shortcutok) ezért igencsak ciki lett volna, ha az egyébként hasznos újdonságok csak natív alkalmazásokhoz érhetőek el.

Forrás: Apple Insider

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!