imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Kuo: 6 termék kap még idén mini-LED kijelzőt


Ráadásul már idén érkezhetnek az első fecskék, amikben találatunk meglepő termékfrissítéseket is.

Ming-Chi Kuo ezúttal is belenézett varázsgömbjébe, és… kihagyhatatlan kezdés rendszeres olvasóink hergelésére. A TF International Securities elemzője elsősorban pénzügyi befektetők számára készít a beszállítói lánctól kiszivárgott információk alapján előjelzéseket, ami valahogy mindig a Macrumors postaládájába is bekerül. Legfrissebb elemzése végre nem a ma sajnos legnépszerűbb témáról szól, és még pozitív is.

A mini-LED (korábban microLEDként is hivatkoztunk rá) technológiáról először még három éve a DigiTimes hívta fel a figyelmet (néha nekik is bejöhet), majd egyre több forrás említette. Az biztosnak tűnt, hogy az Apple a jövőben fontos szerepet szán ennek a technológiának, a kérdés csupán az volt, hogy mikor mutatkoznak majd be a csoda kijelzős termékek. Kuo most utóbbi írását erősítette meg.

Az elemzés szerint a tervezési és fejlesztési folyamatokat nem befolyásolja a COVID-19 vírus, ezért még 2020-ban bemutatásra kerülhet akár mind a hat (!) mini-LED kijelzős új termék. Menjünk rajtuk sorban.

Az iMac Prónak nagyon érik már egy frissítés, mielőtt olyan elfeledett mostohagyerekké válik, mint a korábbi Mac Pro. Itt teljesen bele is illik a pro vonalba a csúcskijelző, ami ugyan méretes darab, és vélhetően áremelkedést is hozhat, ám itt ez arányosan kisebb lehet, hiszen eleve egy 1,8 millió forinttól induló termékről beszélünk.

A MacBook Pro szintén logikus lépés. Kuo jelenlegi álláspontja szerint a 16″-es frissítés mellett jön a 14,1″-es MacBook Pro a 13,3″-es helyett. Mivel utóbbit már tavaszra vártuk, így ez egy elég nagy csúszást jelentene. Ha pedig a micro-LED miatt drágul a termék, akkor kifejezetten sajnálnánk egy mostani kijelzővel szerelt kisebb MacBook Pro hiányát.

Az iPad Pro esetében is az a helyzet, hogy korábbra vártuk, már 2019 végére is prognosztizálták páran. A jelenlegi helyzet előtt még a legvalószínűbb egy tavaszi frissítés volt, így azonban ez lehet kimarad, vagy gyorsan jön majd két ráncfelvarrás is. Kuo elsőre csak a 12,9″-es iPad Pro esetében beszél róla, ami akár egy külön kategória is lehet. Meglátjuk, hogy a profi kretívok számára megéri-e majd.

Ami ennél sokkal furcsább számomra, hogy az iPad és az iPad mini is ott található a listán. Az alapvetően alsóbb kategóriás iPadeken őszintén csodálkoznék. A cikkben ugyanis korábban többször említettem az ár szerepét, nem véletlenül. A mini-LED legnagyobb hátránya jelenleg, hogy még nem kiforrott, és a gyártási költségei lényegesebben magasabbak, mint a hagyományos LED paneleknek.

Ha az Apple még a legolcsóbb iPadekbe is ilyet tervez, akkor az azt jelenti, hogy a gyártási költségek jelentős csökkentését tudta/tudja majd elérni, ami komoly teljesítmény lenne. Vagy vállalja, hogy növekvő költségek legalább egy részét beépíti a termékek árazásába, amik a várható élettartam növekedésért cserébe drágábbak lesznek. A harmadik opció, hogy Kuonak ebben nem lesz igaza. A következő egy évben kiderül.

Forrás: MacRumors

Az említett 6 mini-LED-es termék közül melyiket próbálnád ki a legszívesebben?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!