imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kuo: 6K-s külső monitoron dolgozik az Apple


Az elemző szerint nem csak a beígért moduláris Mac Pro érkezik idén, hanem a hozzá járó külső Apple monitor. Nem is akármilyen!

A 16,5 inches MacBook Pro utáni sokkot egy tejüveg hátlapos, más készülékek vezeték nélküli töltésére is képes iPhone-nal öblítettük le. Most pedig jöjjön a záróakkord, a 6K-s monitor és az ötletelés, hogy milyen lehet a gyakorlatban!

Az Apple hosszú éveken át nem frissítette a Thunderbolt Display-t, ami a vállalat külső monitorcsaládját takarta. Ebből már sejteni lehetett, hogy gyűlnek a fellegek a monitor körül, míg végül 2016 nyarán biztosra kiderült, hogy mik az Apple tervei:

Megszüntetjük az Apple Thunderbolt Display kijelzőt. A készlet erejéig még elérhető lesz az Apple.com-on, az Apple üzleteiben és a hivatalos Apple-viszonteladóknál. Számos nagyszerű külső gyártótól származó opció létezik Mac-felhasználóknak.

Igen, sajnos az elkaszálás mellett döntöttek. Ezt a döntést pedig már akkor sem igazán értettük és azóta se értettük meg jobban. Az Apple kijelzői szuperek és gyönyörűek voltak, míg a helyükbe ajánlott harmadik féltől származó monitorok ugyan tudásban valóban nem voltak rosszak, kinézetben nem igazán hozták a megszokott színvonalat.

Azt a cikket akkor a „Remélem egyszer majd meggondolják magukat.“ mondattal zárta Handrás. A reménykedés pedig nem volt hiába. A 2016-os MacBook Pro széria bemutatása után nem sokkal az Apple kénytelen volt megnyugtatni a professzionális felhasználóit, akik szerint elhagyta őket a vállalat. Ekkor jelentették be, hogy majd valamikor 2019 táján kiadnak egy moduláris Mac Prót, amihez újra saját külső monitort is fognak készíteni.

Az új Mac Pro – ami lényegéből adódóan moduláris rendszer (értsd: csak a gépet veheted meg, a perifériákat külön kell – a szerk.), készítésének részeként professzionális monitort is tervezni fogunk – mondta Phil Schiller.

Egészen idáig azonban halvány lila fogalmunk se volt róla, hogy milyen is lesz majd ez a professzionális monitor, csak találgatni lehetett. Ami azt illeti, most se tudtunk meg sokkal többet, de Kuo a nagy mindentösszefoglaló jelentésében egy fél sort ennek is szentelt.

Eszerint egy 31,6 inches 6K monitort várhatunk mini LED-es háttérvilágítással.

Az, hogy csak egy méret lesz, nem jelent nagy meglepetést, már Schiller bejelentése után is gyanús volt, hogy egyes számban beszélt a készülő monitorról. Igazából a hatalmas méret sem különös – bár ez a konkrét képátló meglehetősen szokatlan – nyilván ha csak egy monitort adnak ki, azt is professzionális felhasználásra, az nem lehet 21,5 inches.

A 6K felbontás arany középút lehet az ár és a jövőállóság tekintetében. 4 és 5K-s monitorokból mostmár elég sok van – hogy ne menjünk messzire, az Apple-nek is akad mindkettő házon belül. Természetes, hogy a nagy visszatérésre ezeknél valamivel ütősebbel készülnek, ami mégsem csúszik át a 8K egyelőre indokolatlan és méregdrága világába.

Az, hogy a dizájn veszett jól fog kinézni borítékolható. Sokkal égetőbb kérdés viszont, hogy milyen portokkal ruházza majd fel az Apple a monitort. Az Apple a bejelentéskor szentül megígérte, hogy hallgatni fog a professzionális felhasználókra a tervezés során. Márpedig aligha akad olyan pro user, aki térden állva könyörög, hogy egy USB-C-nél többel ne rondítsák el a hátlapot. Reményeink szerint tehát azért lesz rajta kellő mennyiségű és minőségű csatlakozó.

A másik sarkalatos pont az ár. Tekintve, hogy az Apple által ajánlott LG UltraFine monitorok a félmillió forintot karcolgatják, aligha várható, hogy az Apple megoldása ez alá a címke alá pozicionálódjon. Ez persze nem feltétlen sok professzionális körökben, hiszen munkaeszközről van szó, ami ekképpen pénzt is termel. Feltéve persze, ha a specifikációk és a portok tényleg ebbe a kategóriába sorolják majd a monitort.

Bízzunk a legjobbakban és győzzük kivárni a hivatalos bejelentéseket!

Forrás: MacRumors

Most, hogy Kuo minden jóslatáról beszámoltunk, mi az összbenyomásotok az Apple várható 2019-es évéről?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!