imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kuo, a nagy varázsló újra jósolt


Ming-Chi Kuo, a tajvani KGI Securities elemzője megitta napi teáját, belenézett a csészébe, és a tealevelekben újra megpillantotta az Apple jövőjét. Volt olyan kedves, hogy látomásait velünk is megosztotta, nézzük őket sorjában.

A viccet félretéve, Kuo tényleg nem találomra szokott tippelgetni, főleg nem ilyen közel a bemutatóhoz. Akárhonnan is szerzi az információit, azok szinte mindig pontosak. Nem is lennék szívesen a szivárogtatójának helyében, ha egyszer kiderül a kiléte.

Tavaly például az iPhone 6s érkezése előtt igencsak sikerült betalálnia: megjósolta az új, rózsaarany szín érkezését, a 3D Touch technológiát, az A9-es processzorokat és a 12 megapixeles kamerát. Nem hibázott akkor sem, amikor a 12.9 inches iPadPro-t tippelte meg, pencilestül-mindenestül.

Nézzük hát, miket vár a csodaelemző a szeptember 7-i eseményre, illetve, hogy mennyire egyeznek meg a találgatásai a mieinkkel.

Apple Watch 2

watch2_cover

Már korábban írtuk róla, hogy Kuo szerint mire számíthatunk óra ügyben. A tajvani elemző szerint mindjárt két új Apple Watch-csal készül az Apple. Gyorsabb processzor, beépített GPS, barométer és nagyobb akkumulátor voltak a kulcsszavak.

Kuo szerint a forma és a méret, illetve a vastagság gyakorlatilag változatlan marad, annak ellenére, hogy maga a kijelző vékonyabb lesz. Az óra másik verziója igazából csak egy javított első kiadás lenne – viszont kedvezőbb árral.

Ezekkel Handras és Red is egyetértett, annyival kiegészítve, hogy szerintük az első generációhoz vásárolt szíjak feltehetően kompatibilisek maradnak a frissített verzióval is. Mi több, nemrég lencsevégre kaptak pár kiszivárgott alkatrészt is, amik a vékonyabb kijelzőt és a nagyobb akkumulátort már meg is erősítették.

iPhone 7 és 7 Plus

iphone-7_camera

Itt sincs túl nagy eltérés Kou és a mi tippjeink között, az elemző pár újdonsággal árnyalta csak a képet. Szerinte jön a korábban a 9.7 inches iPad Proban már bemutatott True Tone kijelzőtechnológia az iPhone-okba is, megspékelve AppleWatch szintű vízállósággal. Tárhely téren is végre jöhet a változás, méghozzá az eddigi méretek duplázásával, azaz 32, 128 és 256 gigás modellekre is lehet számítani. Ennek itt is volt már az ideje, főleg amióta 4K-ban is lehet gyártani a macskás gifeket kilóra.
Az A10-es processzorról csak annyival tudtunk meg többet, hogy jó eséllyel 2,4 – 2,5 GHz körül lehet majd a maximális órajele. Ez viszont gyárilag lejjebb lesz tekerve valamennyivel, hogy ne zabáljon annyi energiát, és ne melegedjen túl a telefon.
A kamera újításaihoz Kuo még hozzácsapta, hogy a dupla kamerához duplán dupla LED-es vaku is jár majd. Tehát az eddigi kettő helyett így már négy – 2 hidegebb és 2 melegebb tónusú – villanóval érkezhetnek a Plus modellek.

Minden másban nagy az egyetértés, így tehát biztosnak látszik a 3GB RAM, a sokkal jobb kamera, a lakkfekete új szín és a sötétebb asztroszürke kiadás, a gyorsabb processzor, a 3.5-ös jack megsemmisítése és a 3D Touch Home gomb.

Lehet, hogy ilyen lesz a lakkfekete iPhone? Forrás: applearab.com
Lehet, hogy ilyen lesz a lakkfekete iPhone? Forrás: applearab.com

Látszik tehát, hogy ilyen közel a bemutatóhoz nem kell beépített emberekkel rendelkezni az Apple-nél ahhoz, hogy nagyjából pontosan lehessen tudni a fő változásokat. Viszont az a pár újítás, amivel Kuo kiegészítette az eddig tudottakat nagyot dobhatnak a felhasználói élményen. Még úgy is, hogy sokan többet várnának egy főverziószám frissítéstől.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!