imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kuo: Apple Car 5 év múlva, Apple Glass 2 év múlva


Ming-Chi Kuo visszatért, és rögtön két, egyelőre nagyon titokzatos termékről is mesélt pár sort. Már nem is kell olyan sokat várnunk rájuk!

A munkahelyváltásból fakadó rövid pihenő után visszatérő Ming-Chi Kuo – ellentétben félelmeinkkel – nem hagyta abba az Apple körüli hírek követését. Ezúttal azonban nem az új iPhone-okról regélt, ahogy szokott, hanem távoli, ám annál izgalmasabb termékekről, amiken szerinte az Apple jövője múlik.

Természetesen az Apple Carról és az AR Glass-ról, avagy az Apple kiterjesztett valóságot kínáló szemüvegéről van szó. Előbbivel kapcsolatban egy ideig ment a találgatás, hogy egyáltalán létetik-e a projekt, vagy csak önvezető szoftver, esetleg egyik se, de az utóbbi időben annyi kapcsolódó szakembert vett fel magához az Apple, hogy teljességgel elképzelhetetlen, hogy ne dolgozzon valamin a színfalak mögött.

Kuo nem ment bele részletekben, de egy várható 2023 – 2025-ös debütálást belengetett. Ez ugye még alsó hangon is 5 év várakozást jelent, ami egyébként nem is annyira sok, ahhoz képest, hogy mennyire új terep ez a vállalatnak. Legalább lesz időnk spórolni. Szemben Elon Muskkal, Kuo szerint az Apple még nincs elkésve, hogy taroljon a piacon, sőt, ismét kíváló időzítéssel száll be a buliba.

Egyrészt, mert pont ekörül jön el az az idő, hogy tömegigény lesz a benzines autók elektromosra váltása. Az Apple pedig meglovagolhatja ezt a hullámot, pont mint a butatelefon–okostelefon átállást 10 évvel ezelőtt. Másrészt az Apple-nek már eleve van egy csomó olyan technológiája (például: AR), amit bevethetnének az autókon is, és amitől a konkurencia elé ugorhatnának. Végül, de nem utolsó sorban itt is egy kézben összpontosulna a szoftver és a hardver, ami egyszer már nagyon bejött.

Ami az Apple Glass-t illeti, ott már jóval kevesebb a rejtély, Gurman például egészen sok részletet elárult már a termékről. Ettől függetlenül baromi kíváncsiak vagyunk rá, hogy pontosan mit tud majd a dolog, és hogy tényleg annyira sci-fi lesz, mint gondoljuk. Kuo úgy véli, hogy 2020 körül lesz reális a termék. Ez ahhoz képest, hogy egy töltőt is csak egy éves csúszással csinálnak meg, kicsit talán még túl korainak is tűnik nekem…

A TF International Securities színeiben versenyző Kuo szerint ezen a két terméken, na meg persze az egyre bővülő szolgáltatások piacon nem kevesebb mint az Apple jövője múlik. Ugyan mi nem látunk bele ennyire a jövőbe, de ha valakinek, akkor neki elhihetjük bemondásra is…

Forrás: 9to5Mac

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!