imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Kuo az új iPhone-ok árazásáról jósolt


A leghíresebb Apple elemző arról értekezett legújabb jegyzetében, hogy az 5G és az új fém borítás hogyan változtatja meg majd a 2020-as iPhone-ok árazását.

Ming Chi Kuo már többször is hangoztatta, hogy a 2020 őszén bemutatásra kerülő 3-4 iPhone modell mindegyike már 5G-re készen érkezik majd. Emellett azt is pedzegette már korábban, hogy az Apple némileg módosít majd a designon: a szélső fém borítás laposabb lesz majd, ami leginkább az iPhone 4 kialakítására hasonlít majd. Azt hiszem ennek a legtöbb Apple rajongó örülni fog.

Kérdés azonban, hogy milyen áron valósulnak meg ezek a fejlesztések, hogyan változik az iPhone-ok árazása, ha drágább chippel érkezik új köntösben. Nos a TF International Securities elemzője szerint a válasz: semmivel.

Az Apple szerinte képes lesz tartani a mostani árakat, és ehhez nem kell majd a profitrátájukat csökkenteni. A költségeiken fognak faragni, azon belül is jelentős mértékben vágnak a nem ismétlődő mérnöki munkák költségein. Ez azokat a kiadásokat jelenti, amit az Apple jelenleg a beszállítóknak fizet az új alkatrészek kutatási, tervezési és próbagyártási költségeire. Kuo szerint az Apple mostantól ezeket a feladatokat inkább házon belül fogja megoldani.

Mivel ezt az összeget a beszállítók előre kapják meg, általában az év első felében, ez segít nekik az lassabb időszakokban életben maradni. Az iPhone eladások, és ezzel a gyártás is, tavaszra és nyárra ugyanis jellemzően belassulnak, amikor a vásárlók inkább már az újabb modelleket várják. Kérdés, hogy mi lesz a beszállítók sorsa, ha megszűnik ez a bevételi forrás.

Kuo szerint a megoldást az évenkénti két iPhone keynote jelenti majd. Ezzel jobban eloszlik majd az év során az eladás és a gyártási kapacitás is, ami a beszállítóknak is egy tervezhetőbb és stabilabb jövőt jelenthet.

Vagyis kezd összeállni a kép, hogy az Apple miért dönthet a Samsung bemutatók másolása mellett. Engem egyelőre még azért nem győztek meg. Bár számunkra több hírt jelentene, de egyelőre nem látom magam előtt, hogy szeretném-e félévente cserélni a telefonom, hogy tesztelni tudjam-e a legújabb modelleket. Az ár viszont egy olyan érv, amiért az ember hajlandó elfogadni pár módosítást.

Forrás: MacRumors

Te mennyire örülnél egy iPhone 4-hez hasonló designhoz? Egyetértesz azzal, hogy elértük a plafont az iPhone-ok árazásában, és tényleg nem viszi feljebb az Apple?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!