imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Kuo: Egyáltalán nem lesz USB-C-s iPhone


Igen-igen, jól olvastátok, mind a nevet, mind pedig a kijelentést. A rajongók oldaláról ugyan egyre nagyobb a nyomás az Apple irányába USB-C ügyben, a vállalat azonban hamar elvághatja a gordiuszi csomót!

A tech sajtóban folyamatosan terítéken van az USB-C port iPhone-okba való implementálásának témája. A legtöbben már az idei modellekbe is belevízionálták az új csatlakozót, azonban ez szeptemberben mégsem jött el. Sebaj, majd a jövő évi szériánál – gondolhattuk, egészen eddig: Ming-Chi Kuo megint ledobta az atombombát.

Az Apple számára mindenképpen fájó pont lenne, ha elhagynák a Lightning csatlakozót, hiszen a kábelek és egyéb kiegészítők értékesítéséből igen jelentős haszna van. A piac oldaláról viszont egyre inkább jön az igény az USB-C portra, amelyet a vállalat ideig-óráig tologathat, azonban ez sem tarthat örökké. Kuo szerint a két opció (igen vagy nem) helyett a mamutvállalat bedob egy 3. lehetőséget is, amire egyelőre szinte senki sem gondolt.

A legmegbízhatóbb források egyike legújabb jelentésében több érdekes dolgot is megemlített az iPhone-ok elkövetkező két szériájáról, most azonban maradjunk a címben említett témánál. Állítása szerint az Apple egyelőre nem hajlandó elhagyni az iPhone 5-ben debütált Lightning csatlakozót, azonban a vállalat úgy gondolja, hogy ha már mindenképpen mennie kell, akkor inkább ne is legyen helyette semmi, vagyis:

az iPhone-on nem lesz semmilyen csatlakozó.

Ez elsőre kicsit furcsán hangzik, de tényleg erről lehet szó. Kuo úgy véli, hogy a változás nem jövőre, hanem 2021-ben debütál majd, és csak a prémium szegmensre vonatkozik majd. Tehát nem beszélünk komplett elhagyásról, csupán részleges kivezetésről, de ez már önmagában is eléggé megdöbbentő lenne, hiszen ezt – egy-két kínai márkán kívül – még senki sem merte meglépni, főleg nem a zászlóshajók esetében.

Ha jobban belegondolunk, a – nem is túl távoli – jövő valóban ez a módszer lehet, hiszen valójában már most is mindent meg tudunk oldani vezetékek nélkül. Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de engem kissé a Jack csatlakozó elhagyása jut eszembe a hír kapcsán. A kezdet kezdetén mindenki megkövezte szavaival az Apple-t, mondván, hogy ilyet épeszű vállalat nem csinál. Nos, így néhány évvel később a piacot elnézve – kis túlzással élve – az számít furcsának, ha egy prémium okostelefon még rendelkezik 3,5 mm-es aljzattal.

Néhány napja írtunk nektek arról, hogy 2020 szeptemberében 3 helyett 4 modell láthat majd napvilágot. Nem, nem az SE új generációja csúszik át őszre, hanem egy negyedik változat kerülhet a képbe. A JP Morgan jelentése egészen eddig meglehetősen “kacsagyanús” volt, azonban Kuo is 4 őszi iPhone-t említett meg, ráadásul ugyanúgy vélekedett, mint az előbbi. Szerintük az olcsóbbik változat is 2 méretben lesz elérhető azáltal, hogy egy kisebb testvér is helyet kap a kínálatban.

Kuo azonban nem állt meg ennyinél, megosztotta velünk a pontos méreteket is. Eddig úgy sejthettük, hogy képernyőátló tekintetében a Pro variánsok esetében “nyílik ki az olló”, azonban úgy tűnik, hogy a prémium kivitelek esetében maradhatnak a nagy kijelzők, amelyek 6,1″-es illetve 6,7″-esek lesznek. A kisebb kezű egyének – ha nem szeretnének SE 2-t – az alap kiviteltől várhatják a megoldást, hiszen a két modell esetében 5,4″-es és 6,1″-es megjelenítőkről beszélhetünk.

A neves szivárogtató egyébként úgy tűnik, hogy nem hisz a 4. objektív eljövetelében. Víziója szerint a high-end kivitelek maradhatnak a 3 lencsénél – kiegészülve a ToF (Time of Flight) technológiával, míg az olcsóbb variánsok maradhatnak a Dual kamerarendszernél. Jó hír viszont, hogy Kuo szerint is mind a négy 2020-as iPhone OLED kijelzőt, valamint 5G-s modemet kap majd. Mindenesetre a nagyon korai hírek arra engednek következtetni, hogy nagyon izgalmas 10 hónapnak nézünk elébe!

Ti mit gondoltok, az Apple valóban be meri vállalni 2021-re a portmentes iPhone-t?

Forrás: The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!