imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kuo: érkezik a kétoldali vezetéknélküli töltés


Amit nagyobb teljesítményű akkumulátorokkal végezhetünk majd. De mire fogjuk használni? 

Az egyik legmegbízhatóbb Apple jós, Ming-Chi Kuo februári hírbombájához képest most kifejezetten szolid jóslatokkal rukkolt elő a 2019-es iPhone vonal kapcsán.

A lényeg, hogy mindhárom modellben nőni fog az akkumulátor teljesítménye. Míg a legnagyobb 6,5″-es méretnél 10 és 15 százalék közötti javulást várhatunk, az XS utód esetében ez akár 20 és 25% között is lehet. Az XR utódnál csak 0 és 5% közötti növekedést jósol, ám eddig ennek a modelnek voltak a legjobb értékei, így ez kevésbé meglepő.

Összességében jó hír, hogy további javulást várhatunk, mert már a 2018-as modellek is sokkal tovább bírják pár évvel korábbi elődeiknél. Ezzel pedig talán visszafogott felhasználás (értsd nem napi 4-5 óra játék és AR appok) mellett napokban mért üzemidőről beszélhetünk majd egyetlen töltéssel.

Kuo riportjának másik pontja a kétoldaldi vezetéknélküli töltés bevezetése. Ez annyit jelent, hogy az iPhone-okat nem csak tölteni lehet vezeték nélül, de azok is képesek töltőként funkcionálni. Azért a Samsung példájából tudjuk, ne várjunk csodát: ha kell pár százalék ismerősünknek egy épp lemerült telefonba egy hívásra, vagy adni akarunk egy kicsit az AirPodsnak (ha már AirPowerre nem tehetjük), az még oké. De ezeket leszámítva jelenlegi formájában lassú és hatékonytalan technológiáról beszélhetünk. Jó ha van, de inkább biztonsági tartaléknak, nem mindennapos használatra.

A harmadik kamera megjelenése mellett ezek szerint egy egész baráti frissítésről beszélhetünk majd. Ez sem lesz olyan egetrengető, hogy mindenki eldobja majd az XS vagy XS Max készülékét, de a pár éves modellekről váltóknak kifejezetten nagy előrelépés lesz szinte minden téren.

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!