imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kuo: érkezik az Apple Siri-hangszórója


A KGI híres elemzője, Ming-Chi Kuo szerint az Apple felveszi a kesztyűt az Amazon Echojával, és a WWDC-n bemutat egy ahhoz nagyon hasonló, fizikai formában is megjelenő Siri-hangszórót.

Nagy most a harc a személyi asszisztensek között, és bár az Apple elsőként hozta el a mesterséges intelligenciát a szélesebb felhasználói rétegeknek, az évek során a konkurensek szépen a nyakára nőttek a cégnek. Közülük is talán az Amazon Echoja, és a benne lakozó dzsinn, azaz Alexa a legizgalmasabb. Az Amazon úgy gondolta, hogy szerethetőbb, és praktikusabb is egy olyan asszisztens, ami nem csak virtuálisan létezik, hanem fizikailag is. Úgy tűnik, igazuk lett: egyre több háztartásban teljesít szolgálatot Alexa, főleg Amerikában.

Adná magát a lehetőség, hogy az Apple is előálljon valami hasonlóval, főleg azután, hogy egyre jobban terjednek a HomeKit-es eszközök; lenne létértelme egy központi vezérlőegységnek, ami értene a szép magyar szóból. Viszont valljuk be, az elmúlt pár évben a Siri nem fejlődött túl sokat: megtanult krikett eredményeket olvasni, fel tudja kapcsolni a lámpát a nappaliban, de jelenlegi formájában és tudásával nem különösebben indokolt betenni a nappali közepére.

A két konkurens: balra az Amazon Echo, jobbra a Google Home.

Mi nagyon reméljük, és joggal sejthető, hogy a felszín alatt azért az Apple sem volt tétlen, és dolgoztak kicsit a Siri IQ-teszt eredményeinek javításán. Elképzelhető, hogy az idei WWDC-n egy jelentősen okosabb személyi asszisztens kerül majd bemutatásra. Ha így lesz, akkor egyben eljön majd annak is az ideje, hogy hazaérve ne csak a család és a háziállat üdvözöljön, hanem valami Apple-ösen szép testben lakozó Siri is. Ezzel Ming-Chi Kuo, a KGI elemzője is egyetért: szerinte idén június elején nem csak a megszokott operációs rendszerek frissítései, hanem egy Siri-hangszóró is leleplezésre kerülhet. Erre véleménye szerint több mint 50% az esély.

Mi több, a tajvani elemző már egész konkrét specifikációkat is tudni vél. Ha minden igaz, „bámulatosan jól fog szólni”, minekután 7 tweeter, és egy subwoofer teljesít majd benne szolgálatot. Ami a SoC-ot illeti az iPhone 6 vagy 6s chipjeit örökölheti a készülék, és értelemszerűen AirPlay kompatibilis is lesz. Gondolom az sem okoz senkinek meglepetést, hogy várhatóan minőségben az Echo fölé igyekeznek majd célozni, de ennek megfelelően az árazásnál is vastagabban fog majd a ceruza. Mégiscsak Apple-termékről van szó…

A mostani értesüléseket már korábban egy másik szivárogtató, Sonny Dickson is előre jelezte. Ő még azt is tudni véli, hogy a dizájn leginkább a Mac Pro trashcan formáját fogja idézni. Ezt Kuo mostani jelentése nem erősítette meg. Arról, hogy ki gyárthatja a terméket, csak halványak a sejtések, az elemző szerint az az Inventec lehet majd a szerencsés kiválasztott, akit már az AirPods gyártására is felkért Cupertino. Kuo az első évben 10 millió leszállított készülékkel számol. Ez jól is jönne az Apple-nek, hiszen nagyon úgy néz ki, hogy 2018-ra már több Echo fog fogyni, mint iPad – valahogy vissza kell szerezni a piaci dominanciát.

Ahogy fentebb is írtuk, a bemutató idejével kapcsolatban elég bátortalan Kuo. Nem kizárható az sem, hogy magáról a készülékről nem beszélnek majd a WWDC-n, viszont a fejlesztők kapnak egy SDK-t, hogy ha esetleg szeptemberben mutatnák be a terméket, minden menjen olajozottan, mire a felhasználók megkapják az első darabokat. Én személy szerint kicsit szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy bármi ilyen jellegű készüléket látni fogunk a WWDC-n, már csak a mostanában rendszeresen megcsúszó projektek miatt is, de ne legyen igazam.

Forrás: 9to5mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!