imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kuo helyretette az Apple Watch Series 3 körüli híreket


Alig több mint egy hete írtunk az első komolyabban vehető Apple Watch Series 3 értesülésekről. A megújult külsőt és az LTE képességet akkor Mark Gurman részletezte; most viszont Kuo is beszállt a buliba, és rögtön kiigazította Gurman infóit.

Kezdjük egyből a jó hírekkel. Kuo szerint szerencsére nem kell már sokat várni a Watch 3 érkezésére. A KGI elemzője úgy véli, a szeptemberben bemutatandó iPhone-okkal együtt fog érkezni a következő generációs okosóra. Ez azért nem evidens, mert kicsit problémásabb a bemutató dátuma az Apple Watch esetében, mint mondjuk az iPhone-okéban.

Az első generációt 2014 szeptemberében leplezte le az Apple. Ezután két évet kellett arra várnunk, hogy debütáljon a második generáció (na meg a frissített Series 1). Látszik tehát, hogy az Apple nem feltétlen éves Watch frissítési ciklusokban gondolkodik (vagy csak gondolkodott). Nincs olyan hagyomány, ami azt diktálná, hogy feltétlen most szeptemberben kell jönnie a harmadik generációnak. Sokkal inkább az lehet a motiváció, hogy csak akkor dobjanak ki egy új modellt, ha a fejlődés megütött egy bizonyos küszöböt.

Már pedig úgy néz ki, hogy most meg fog. Ming-Chi Kuo is egyetért abban Gurmannal, hogy a Series 3 nagy dobása az LTE lesz, ami már van akkora ugrás, hogy legyen létjogosultsága egy frissítésnek. Kuo azt is megerősíti, hogy az LTE biztosan csak egyfajta „extra” funkció lesz, nem minden változat kap majd a jóból. Idáig tehát nagyjából megegyeznek az elemzők értesülései.

A különbség – és most jön a rossz hír -, hogy míg John Gruber, a Daring Fireball szerzője új dizájn érkezésére számít, addig Kuo szerint a formatervben nem lesznek radikális változtatások. Kár érte, a múltkori cikk alatti kommentekben is sokan jeleztétek, hogy értékelnétek egy kis vékonyítást, vagy esetleg egy kör alakú dizájnt.

Kuo a fentieken kívül még a következőket nyilatkozta a befektetőknek az Apple Watch Series 3-ról:

  • maradnak majd a jól bevált 38 és 42 milliméteres házak
  • az új modellekből számításai szerint 8-9 millió darab körül fognak értékesíteni 2017 második felében
  • ebből 35-40% lesz az LTE-s modell
  • az igazán nagy dobáshoz az Apple-nek a jövőben be kell mutatnia 1.) radikálisan új formatervet, 2.) további egészségügyi funkciókat az FDA jóváhagyásával, 3.) az 5G támogatást

A felsorolt háromból egyébként kettővel már egészen jól áll az Apple. Egyrészt az FDA enyhített a szabályozásán, így az Apple-nek könnyebb lesz az új egészségügyi funkciók bevezetése. Másrészt nemrégiben zöld utat kaptak az 5G-s hálózatok tesztelésére. Az új formaterv már Jony Ive dolga, reméljük, a vékonyításmániája most sem hagyja cserben…

Forrás: Macrumors

Azért a mostani Apple Watch kínálatra sem lehet egy rossz szavunk. Főleg úgy, hogy most több mint egy tucat modell nagyon kedvezményes áron szerezhető be.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!