imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kuo: idén érkezik a 16 inches MacBook Pro


Meglepő jóslat érkezett az Apple jövőbeli terveit illetően leghitelesebb forrásnak számító elemzőtől. Idén teljesen megújulhat a MacBook Pro széria. Ismét.

Ming-Chi Kuo akkor híratombombát robbantott ma virradóra, hogy azt a Naprendszer túloldalán is észlelni lehetett. Egyetlen jelentésbe sűrítette gyakorlatilag az összes terméket, amit idénre várhatunk az Apple-től. És lesznek itt meglepetések szép számmal az AirPods-töltő iPhone-tól kezdve, a 6K-s monitorig.

A könnyebb feldolgozhatóság kedvében több körben jelentkezünk majd a cikkekkel, kezdjük a Mac vonallal…

Szemben az iPhone-okkal, a MacBook-ok frissítési ciklusai nem zongorázhatók olyan könnyen, hogy minden évben érkezik egy új, aztán 3-4 évente egy radikálisabb frissítés keretei közt megújul a külalak. A MacBook Prók nagyon sokáig lényegében minden frissítésnél ugyanúgy néztek ki, mint elődeik, a lényegi változás belül történt. Aztán az Apple 2016-ban gondolt egy merészet és jelentősen átszabta a gépeket, aminek egyik legjobban megfogható mozzanata, az ikonikus világító alma logó eltüntetése volt.

Az előzményekből tanulva könnyen azt gondolhatta az ember, hogy most akkor a következő 10 évig el is leszünk ezzel a dizájnnal, a fejlesztések leginkább belül fognak történni: több RAM, jobb processzor, gyorsabb SSD és hasonlók. Ehhez képest Ming-Ch Kuo most ismét egy radikális külalakváltozást helyezett kilátásba 2019-ben.

Aminek egyik leglátványosabb eleme a 16-16,5 inch körüli MacBook Pro lesz. Ez ugyebár azért különleges, mert az Apple 2012-ben, azaz 7 éve abbahagyta a 17“-es MacBook Pro vonal gyártását. Ezek szerint mégis számolnak egy aktív vásárlói réteggel, akiknek vonzó lehet a nagyobb képátló. Ennél sokkal bővebb információval nem is szolgált egyelőre az elemző, csak annyit tett még hozzá, hogy 13 inches szinten is lesz 32 gigabájtos RAM opció.

És ez még nem minden! A Mac vonal vonatkozásában Kuo azt is kijelentette, hogy idén tényleg érkezni fog a moduláris Mac Pro, amit az Apple is erre az évre ígért még annak idején. Úgy tűnik tehát, hogy egyelőre nincs csúszás az ütemtervben és tudják tartani a határidőt. A Mac Pro mellé pedig az Apple még az idén vissza fog térni a kijelzőiparba! De erről nemsokára részletesebben…

Forrás: MacRumors

Na, mit szóltok? Mennyire vagytok érdekeltek a 16“-es MacBook Pro méretben?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!