imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iPhone 8

Kuo ismét az iPhone 8-ról jósolt


Nem is egyet. A központi téma a vezeték nélküli töltés, de a mágus elhintett pár morzsát egy lehetséges olcsóbb, közép- vagy belépőkategóriás iPhone 7s-ről is.

A vezeték nélküli töltés klasszikusan olyan dolog, ami a konkurens gyártók termékeiben már évek óta jelen van, de az Apple mindeddig kihagyta a feature listából, legalábbis az iPhone-ok tekintetében. Emiatt pedig sokan joggal húzhatják a szájukat. Viszont ne felejtsük el, hogy nem egy ilyen technológia volt már, ami bár korábban is létezett, de az Apple kezei alatt forrta ki magát teljesen. Reméljük, hogy a vezeték nélküli töltés is egy lesz ezek közül.

iPhone 8

Erre most meg is van a reális esély, legalábbis kedvenc tajvani elemzőnk, Ming-Chi Kuo szerint. A KGI Securities vátesze úgy sejti, az iPhone 8 már hasonló töltőpadokkal fog érkezni, mint az Apple Watch már meglévő megoldása. Sőt, Kuo szerint ez hatékonyabb lesz a korábban ismert változatoknál, mivel azok mellé idáig jellemzően műanyag, vagy jobb esetben fém ház társult. De, ha minden igaz az iPhone 8 ugye üvegborítást kap, ami több szempontból is előnyünkre válhat a töltés szempontjából. Az anyagnak köszönhetően ugyanis gyorsabb lehet a töltés, illetve kevésbé kell majd tartani az interferenciáktól is.

Eddig a jó hír. Az elemző szerint viszont az Apple rá jellemző módon, nem lesz túl bőkezű a csomagolásnál. Kuo úgy sejti, hogy a vezeték nélküli töltő nem képezi majd a doboz részét, azt külön kell majd beszerezni, és ha tippelnem kéne, nem éppen akciós áron. Ha hinni lehet a pletykáknak, a kiegészítőt valószínűleg kizárólag a Pegatron nevű cég fogja gyártani, mivel a jól bevált Foxconn már így is bőven le van terhelve a jubileumi iPhone összerakásával. Az egyelőre nem tisztázott, hogy vajon minden iPhone képes lesz-e a varázslatra, vagy az csak a drágább modellek kiváltsága lesz.

iPhone 8

És ha már a különböző modelleknél tartunk. Azt már korábban is írtuk, hogy Kuo szerint az Apple a szokásos 4,7” és 5,5”-es változatok mellé vezetne be egy OLED kijelzős változatot. Míg mindhárom típus megújult külsőt kapna, üveg hátlappal, addig az új technológiával készült modell megjelenítője edge-to-edge hajlított megoldással érkezhetne bónuszban. Az elemző korábban azt is említette, hogy ez az OLED kijelző akár 5,8”-es is lehet, úgy, hogy a káva nélküli mágiának hála, nem hízna jelentősen az iPhone mérete.

Ehhez kaptunk most egy kis érdekes kiegészítést. Elképzelhető, hogy a 4,7 inches modell lenne tulajdonképpen az iPhone 7s, amennyiben a csúcskészülékekhez képest egy közép, vagy akár belépő szintet képviselne. Természetesen ebből kifolyólag olcsóbb áron, ami igazán megdobhatja majd az eladásokat. Az elemző szerint akár 30-35%-ot is vinnének az kisebb LCD kijelzővel szerelt iPhone-ok. Persze az igazi best seller az az 5,8-as, káva nélküli OLED szörny lenne, a maga 50-55%-ra tehető eladási rátájával.

iPhone 8

Kuo annyira biztos a dolgában, hogy további számokat is bedobott a kollektív tudás díszes kalapjába. Szerinte 90-től 100 millió példány fog fogyni az új generáció termékeiből. Már ha egyáltalán sikerül időben leszállítani az OLED paneleket ugye…

Forrás: 9to5mac 1, 2

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!