imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Kuo: jövőre már minden iPhone 5G-vel és LCP-vel érkezik


Az egyik legmegbízhatóbb forrásnak számító Apple jó, Ming Chi Kuo ismét belenézett varázsgömbjébe, és megosztotta a vélhetően a beszállítói láncból származó legfrissebb információit.

Ezúttal két kicsit technikaibb témát érint a befektetői elemzésében, ami lehet nem annyira szexi téma és több gépészeti alapismeret kéne hozzá, mint egy Apple Arcade hír megírásához, ugyanakkor kifejezetten fontos lesz a mindennapi használatban.

Az első az 5G, illetve a mmWave (milliméter hullám) technológia. Utóbbi azt a 24 GHz és 100 GHz rövidhullámú tartományt jelenti, ami jelenleg eléggé kihasználatlan, nem zavarnak bele TV agy LTE jelek, ezért a szakértők szerint majd gyorsabb adatátvitelt és nagy sávszélességet biztosít majd. Kuo szerint a 2020 őszi összes iPhone modell a Qulacomm 5G chipjeivel érkezik majd, és támogatni fogja a mmWave és a 6 GHz alatti technológiát is. Az elemező szerint a második üzleti félév iPhone szállításainak már 15-20%-át az ilyen készülékek adják majd.

A másik hír az antennákról szól. Kuo szerint a mostani 40-50%-ról 75%-ra emelkedhet 2020-ban az LCP (liquid crystal polimer – folyadékkristályos polimer) antennával szállított iPhone-ok aránya. Ezt a technológiát az iPhone X-ben vezette be az Apple, és abban segít, hogy a korábbinál jobb hőtűrő tulajdonsága miatt extrémebb körülmények között (= télen és nyáron is) stabilan végzi a munkáját.

Kuo szerint ez az arány azért javul majd, mert a iPhone 11 utódja megkapja majd az LCP-t, ugyanakkor a korábbi technológiákat tartalmazó iPhone 7 kivezetésre kerül majd a kínálatból, az iPhone XR iránt pedig majd rohamosan csökken a kereslet.

Ugyan több olvasónk is jelezte korábban, hogy az iOS 13 óta problémája van az antenna stabilitással, ez valószínűleg inkább szoftveres hiba lehet és nem technológiai gyengeség, így ebben azért joggal várhatjuk majd a javításokat.

Ami nekem érdekes a jelentésből, hogy nem igazán veszi bele a tavaszi iPhone SE 2 modellt, inkább csak az őszi kínálatról szól. Márpedig, ha tényleg érkezik a jóáras iPhone második felvonása, az vélhetően az eladási darabszámok arányain sokat torzíthat a zászlóshajó termékek kárára.

Forrás: 9to5mac

Szerinted mikor tudjuk majd igazán kihasználni 5G-s készülékeink előnyeit? Azonnal? 5 éven belül? Vagy tovább fog tartani, mire az autónk és a kávéfőzőnk is mmWave-en kommunikál majd?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!