imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Kuo: két új iPad Pro érkezik, már új antenna technológiával


Az egyik legtöbbet hivatkozott Apple szakértő szerint gyártási nehézségeket old majd meg, hogy a 2019-es iPhone-ok és iPad Prók is MPI-s antennákkal érkeznek.

Ming Chi Kuo – aki valószínűleg a beszállítói lánc több elemével ápol közvetlen kapcsolatot – mostanában csak úgy ontja magából a híreket. Csak áprilisban beszámolt az érkező kétoldali töltésről, új Apple monitorról, javuló iPhone kamerákról és már az AirPods 3 pletykákat is elindította. Úgy tűnik, májusban sem áll le, bár mostani híréhez bizony el kellet töltenem egy kis időt a Sulinet gépészeti tudástárában

Legfrissebb jegyzetének csak egy részét sikerült még angolul megszerezni a Macrumorsnak, ami leginkább technikai változásról szól: az Apple állítólag a 2019-es iPhone-októl lecseréli majd a jelenleg alkalmazott folyadékkristályos polimer (liquid crystal polimer – LCP) antenna technológiát, amit módositott polimer (MPI) vált majd fel.

Kuo szerint az LCP technológia limitálja a 2018-as iPhone-ok ráfdiófrenkvenciás teljesítményét a technológia mostani korlátai miatt, ráadásul a gyártás is költségesebb és bonyolultabb, mint az MPI esetében. Ennek ellenére hiába vált Cupertino MPI-re, az 5G-s első iPhone-ok antennái még továbbra is LCP alapúak lesznek.

Amit a kommentekből sikerült összeszedni, hogy állítólag az egyik nagy beszállítónak akadtak gyártási nehézségei az LCP antennákkal, ami lassíthatta a gyártást. A technológiaváltás valószínűleg segíthet majd a melegedés kezelésében is, valamint a szilárd-flexibilis designváltás miatt is fontos. Ráadásul ez olcsóbb is, így javulhat kicsit a(z eddig sem alacsony) profit. Ennél tovább nem mennék. Ha esetleg ráér az a pár olvasónk, aki ért is ennyire mélyen a technológiákhoz, ossza meg velünk a lényeget!

Most, hogy sikerült olvasóink 99%-át visszaaltatnom ezen a borongós hétfő reggelen, térjünk a számunkra érdekesebb hírre: Kuo szerint két új iPad Pro érkezik legkorábban 2019 utolsó negyedévében. A méret marad 11″ és 12,9″, és az új iPadeket állítólag flexibilis nyomtatott áramkörökkel tervezik (LCP technológiával).

Ez azért lehet fontos, mert a nagy képernyőhöz képest egyre vékonyodó és könnyebb modellek vázába is egyre kevesebb anyag jut, ezért jó lenne, ha a belseje is elbírna egy-egy nagyobb erőhatást. Ezen kívül több információnk a két új iPad Próról egyelőre nincs. Leginkább azért, mert a jelentés még csak eredetiben van meg, várnak az angol fordításra.

Én pedig megígérem, hogy a héten többet nem írunk polimerekről. Ellenben sok érdekességgel jövünk, köztük talán az első exkluzív iMagazin akcióval! Kövessetek a Facebookon is, hogy ne maradjatok le!

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!