imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Kuo már a 2020-as iPhone-okról jósolt


Hónapokkal a 2019-es iPhone-ok bemutatása előtt már a jövő évi modellekről is megtudhatunk néhány piaci pletykát. Az 5G mellett a méretekben lesz biztosan változás.

Amikor több százezres készleteket kell(ene) gyakorlatilag a bemutatót követően azonnal produkálnod, akkor nyilvánvalóan hosszabb tervezési szakaszra van szükséged. Az Apple-nél ez például azt jelenti, hogy már most el kell indítani a jövő évi és az azt követő telefonok tervezését, és egyeztetni kell a beszállítókkal.

Erre következtethetünk legalábbis Ming Chi Kuo legújabb pletykáiból. Az elmúlt évek egyik legismertebb Apple jövőlátója a 2020-as iPhone-okról tett közzé egy jegyzetet, ami alapján jövőre sem érkezik majd egetrengető csavar, azonban fontos változás jöhetnek a ráncfelvarrásban.

A TF International Securities elemzője szerint Cupertinóban kitartanak a három modell mellett, és ugyanúgy marad a két zászlóshajó és az egy kevesebbet tudó jobbáras készülék. A méretek azonban előbbiek esetében változni fognak.

A mostani iPhone XS 5,8″-es méretét 5,4″-re fogják csökkenteni, ami jó hír a kisebb telefonokat visszakövetelő felhasználóknak. Ez nagyjából 1 centiméteres csökkenés lenne a képernyő átlójában, ami nagyjából 6,9%-os kisebb iPhone-t jelentene. Belegondolva ez egész kompromisszumos megoldásnak tűnik, ami sokaknak tetszhet.

Ezzel szemben a mostani XS Max 6,5″-es képernyője 6,7″-re nőhet. Egyrészt a külső dimenziókban ez még mindig csak kicsivel lesz több, mint amit a Plusos felhasználók megszoktak, így nem lesz zavaró. Ennek a tábornak mindig jól jön egy kis plusz felület, mert sokan szinte mindenre használják. És ne feledkezzünk meg az Apple növekedésében továbbra is kulcsfontosságúnak kikiáltott ázsiai piacról, ahol alapvető igény a lóméretű kijelzős telefon a karakterek kezeléséhez és olvasásához.

A korábbi híreket megerősítve Kuo a hálózati chipekről is írt. Eszerint mostani XS-nek és XS Maxnak megfelelő utódok már jövőre már támogatni fogják az 5G-t, míg az XR utód LTE képes marad, és csak 2021-ben kapja majd meg ezt a funkciót.

Ezeket az 5G-s chipeket egyelőre a Qualcomm fogja gyártani, az Apple saját megoldása az elemző szerint csak 2022-2023-ban lesz majd bevethető. A saját chip alapvetően a beszállítói függés csökkentését jelentené, ami az elmúlt évek Apple-Qualcomm pereit és a Huawei körüli botrányokat figyelembe véve felhasználói szempontból is üdvözítő lenne.

Hogy ezek a hírek tényleg most jelentek meg Kuo varázsgömbjében, vagy egyszerűen nem kap már új infót az idei modellekről, de írnia kellett valamit, azt nem tudjuk. Az mindenesetre látszik belőle, hogy az Apple továbbra is bízik az iPhone kialakításában, és hosszú távra tervezték a jubileumi iPhone X designt.

Forrás: Macrumors

Neked mennyire tetszene egy ilyen méretcsökkentés/növelés?

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!