imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kuo: marad a Lightning, de gyorstöltéssel!


A gyorstöltés egyike azon funkcióknak, amit az iPhone-osok irigyelni szoktak az Androidosoktól. Kuo szerint már nem kell sokáig várnunk, mivel a következő iPhone Fast Charging kompatibilis lesz. Viszont USB-C-t egyelőre nem kapunk.

Szerdán szellőztette meg a hírt a Wall Street Journal, hogy szerintük – szemben a mi véleményünkkel – már idén megkaphatják az iPhone-ok az USB-C csatlakozót. Bár a WSJ általában elég hiteles forrásnak számít, ebben az esetben mi is megjegyeztük, hogy valószínűleg tévednek. Nem kellett sokat várni, hogy Ming-Chi Kuo, az Apple pletykák 3 danos nagymestere is felszólaljon a témában.

iphone-7-unboxing-19

A KGI Securities elemzője rögtön le is csillapította a kedélyeket, egyértelműen kijelentette, hogy idén nem lesz USB-C-s iPhone. De hogy ne csak rossz híreket közöljön, gyorsan hozzátette: kárpótlásul a Lightningot felokosítják majd a Type-C Power Delivery technológiával. Ez pedig lényegében azt jelenti, hogy végre-valahára az iPhone-ok is képesek lesznek a gyorstöltésre.

Erre azért van egyre égetőbb szükség, mivel hiába fejlődik az akkumulátortechnológia, az egyre vékonyabb telefonoknak köszönhetően már évek óta az egynapos üzemidő az alap. Magyarul amit nyerünk a réven, azt elveszítjük a vámon. Ebből az ördögi körből jelent némi kibúvót a gyorstöltés, amitől bár nem fog többet bírni a telefonunk, de legalább pár perc alatt több órányi üzemidőt pakolhatunk bele.

Ha már az akkumulátoroknál tartunk, Kuo szerint az OLED-es iPhone egy speciális L-alakú aksit kap majd, ami alakjának köszönhetően nagyobb lesz a megszokottnál. Az, hogy ez hosszabb üzemidőt is jelent-e majd, igencsak kétséges; lehet, hogy a nagyobb, állítólag 5,8 inches kijelző extra áramigényét tudja majd csak fedezni.

maxresdefault

Az új 2H17 (= 2017 második felében érkező – a szerk.) modellek mindegyike támogathatja majd a gyorstöltést. Úgy gondoljuk, hogy mind a három 2H17-ben érkező készülék marad a Lightning portnál, de Type-C Power Delivery átültetésének köszönhetően képesek lesznek a gyorstöltésre. A legnagyobb technikai kihívást a gyorstöltés közbeni biztonság, és a stabil adatátvitel fenntartása jelenti. Annak érdekében, hogy az Apple teljesíteni tudja ezeket a kihívásokat, úgy gondoljuk, hogy a TI (Texas Instruments – a szerk.) áramkezelési, illetve a Cypress’s Power Delivery chip megoldásait fogják alkalmazni az új modelleknél. Hozzátesszük, hogy az OLED-kijelzős verziójú készülék feltehetőleg még gyorsabb töltésre lesz képes a 2 cellás, L-alakú akkumulátornak köszönhetően.” – írta Ming-Chi Kuo.

Forrás: Macrumors

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!