imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kuo: mégsem megy majd olyan jól az iPhone XR


Az ismert elemező szerint 30 millióval kevesebb iPhone XR-t fog tudni eladni az Apple, mint ahogy azt korábban sejtette. A csökkentésnek több oka is van.

Ming-Chi Kuo Apple-re specializálódott elemző előzetesen úgy számolt, hogy az iPhone XR alacsonyabb ára és relatív kevés kompromisszuma miatt igazi sztártermék lesz. Legújabb befektetőknek szánt jegyzetében ha nem is vonja vissza ezt a sejtését, de rendesen visszább veszi.

Számszerűsítve a korábbi 100 milliós összeladási becslését jelentős 30 millióval csökkentette. Jelenleg tehát úgy szól a matek, hogy az iPhone XR aktív eladási ciklusa alatt (ez 2018 Q4-től 2019 Q3-ig tart) 70 millió példányt fognak értékesíteni világszerte. Gondolhatnánk, hogy ez mindenképpen rosszat jelent, pedig az okok közt szerepel az is, hogy az iPhone XS a vártál jobban fogy.

Továbbá, hogy:

  • Főleg a kínai piacon felhasználói bizonytalanságot okoz a kereskedelmi háború Amerika és Kína között, amiből az iPhone sem maradt ki.
  • A felhasználók egy része vagy valamivel olcsóbbnak, vagy dupla kamerásnak/vékonyabb kávásnak várt a készüléket.
  • Erős a konkurencia, főleg a Huawei Mate 20-as szériája.

Tegyük hozzá ugyanakkor, hogy Kuo iPhone XR eladásokra vonatkozó becslései az időjárással együtt változnak. Eleinte mondott tippjét úgy egy hónappal ezelőtt megemelte, most pedig ezt az emelést szívta vissza a fenti okok miatt. Könnyen lehet, hogy fog még változni ez a 70 millió a jövőben.

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!