imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kuo: minden új iPhone megkapja a vezeték nélküli töltést


Lassan már mérget lehet venni az új varázsképesség érkezésére. Ez viszont valószínűleg együtt fog járni sok gyártási nehézséggel, és az előállítási költség emelkedésével is. Cserébe legalább védve leszünk a Note 7-szerű bakiktól.

Szép fokozatosan annyi kis apró információ érkezett a következő iPhone-okról, hogy lassan már jobban várjuk a szeptembert, mint a nyarat. Egy kis emlékeztető azoknak, akik már elfelejtették, mire is számíthatunk. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint 3 iPhone kerül majd bemutatásra. Ebből kettő követné a megszokott frissítési ciklust, azaz ők lennének az iPhone 7 és a 7 Plus ráncfelvarott verziói, avagy az „s” széria. Harmadiknak pedig jönne az igazi big deal, az iPhone 8/Pro/X, vagy bármi is lesz majd a hivatalos neve. Ez lenne az OLED kijelzős, káva nélküli, mindenféle szenzort a kijelző alá rejtő, üveg hátlapú gigamutatvány.

iPhone-6-Awesome-Concept-Shows-Wireless-Charging-and-iView-Case-449585-2

Ezeket eddig is tudtuk, viszont a funkciók megoszlása terén voltak aggodalmaink. Nemrég én is értekeztem róla egy sort, hogy miért várható, hogy a Plus modellek egyre több extra képességet kapnak, és hogy ez miért nem lesz túl jó nekünk, felhasználóknak. Ha a fenti, többé-kevésbé igaznak vehető pletykák valóra válnak a következő iPhone-oknál, akkor még nagyobb a veszélye annak, hogy a csúcsmodell túl jó (és túl drága) lesz a többihez képest. Barátunk, Ming Chi Kuo legújabb jóslata alapján azonban aggodalomra semmi ok.

Az elemző szerint mindhárom új készülék egyaránt meg fogja majd kapni az egyik legfontosabb húzófunkciót, azaz a vezeték nélküli töltést. Örömteli hír ez, hiszen idáig inkább az tűnt valószínűnek, hogy az újdonság csak az OLED-kijelzős modell sajátja lesz. Ahhoz viszont, hogy a technológia ne okozzon – samsungi értelemben vett – problémákat, Kuo szerint az Apple-nek ki kellett találnia pár trükköt.

A vezeték nélküli töltéshez szükséges alkatrészek ugyanis több hőt termelnek a megszokottnál. Azon túl, hogy ez az akkumulátoroknak sem tesz túl jót, a hiperérzékeny 3D Touch rétegnek is betehet. A megoldás, hogy egy vékony, viszont annál jobb hőelvezető-képességű grafitréteget laminálnak majd a szenzorra, ami megvédi majd a hőkártól. Erre már csak azért is szükség lesz, mert a pletykált üvegborítás szintén nem tesz majd jót az iPhone hőháztartásának. Ebből a szempontból az alumínium előnyösebb anyag volt.

wireless-apple-iphone-concept-dock-640x368

A megoldásnak köszönhetően viszont gond egy szál se. Kuo azt is hozzátette, hogy elvileg az egészet úgy oldják majd meg, hogy az extra hőterhelésből a felhasználók semmit ne érezzenek majd meg. Sajnos ezek szerint az indukciós főzőlap funkció végül nem kerül bele a készülékekbe. A szükséges változtatások viszont az előállítási költségeket is megdobhatják majd valamennyivel. Kuo szerint nagyjából 30-50%-kal drágulhat majd az új eljárás miatt a 3D Touch szenzor gyártása. A kérdés, hogy ezt a pluszt az Apple mennyire szándékozik majd tovább dobni a fogyasztók felé.

Azokat az értesüléseket viszont ezúton szeretnénk cáfolni, miszerint brutálisan felmegy majd emiatt az iPhone-ok ára. Az alapmodellek szinte biztos, hogy a megszokott árról indulnak majd, a OLED csoda meg amúgy is egy magasabb árkategóriát képez majd, szenzordrágulástól függetlenül. Különben is, körülbelül 5 dolláros, azaz 1500 forintos árnövekedésről beszélünk a gyártási oldalon, ez nem okozhat számottevő emelkedést a vásárlói oldalon sem.

coverreal

Végre az iPhone 8-ról érkező információk is kezdenek egyre szilárdabb alapokon nyugodni, ezt a mostanit például mindannyian szinte biztosnak vesszük a szerkesztőségből. Kuo jóslata egyebek mellett például tökéletesen rezonál azokkal az értesülésekkel, miszerint korábban kezdődik majd a következő generáció gyártása. Ha valóban grafitrétegeket és hasonlókat kell beépíteni a telefonokba, akkor a gyártósori hibák elkerülése érdekében tényleg szükség lehet a hosszabb tesztelési időszakra.

Forrás: 9to5mac és Macrumors

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!