imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kuo: mindent vinni fog az olcsóbb, 6,1“-es iPhone


A KGI ismert és elismert elemzője százmilliós eladásokról beszélt legutóbbi jelentésében, amikor a sima LCD-s, de cserébe jóárasított 2018-as iPhone-ról esett a szó. Ez a modell váltja majd az iPhone 8 és 8 Plust is.

A delphoi jósda prominens képviselője, a KGI Securities misztikus elemzője, az Apple körüli hírek nagy ismerője, a tajvani Ming-Chi Kuo továbbra is tartja magát ahhoz az elképzeléséhez, hogy az Apple idén szintén három készülékváltozatot fog bemutatni.

Ezek közül most a két csúcsmodell lesz a kevésbé érdekes számunkra, mivel a mostani jelentés nem róluk szólt. A teljesség kedvéért azért emlékezzünk meg róla, hogy Kuo egyrészről egy, a mostani iPhone X-hez nagyon hasonló OLED-es, Face ID-s, mindenes utódot vár 5,8“-es kiszerelésben, másfelől pedig egy „Plus“ modellt, ami körülbelül mindenben megegyezne az előbb említett készülékkel, azzal a nem elhanyagolható kivétellel, hogy ormótlan nagy, 6,5“-es kijelzőt álmodtak bele.

De ami most minket érdekel, az a harmadik, szintén baromi nagy 6,1“-es változat. Az elemző úgy véli, hogy ez lesz az iPhone 8-at és 8 Plus-t helyettesítő modell idén. Érdekes módon elvileg megkapna egy csomó képességet az iPhone X-től (például a dizájn nagyon hasonló lehet, lenne Face ID, stb.), ugyanakkor a duplakamerából, a 3D Touchból és az OLED kijelzőből már nem járna neki.

Ez viszont egyben lehetővé is tenné, hogy jelentősen kedvezőbb árról indulhasson mint idén a X. Ez Kuo szerint egész konkrétan 700 és 800 dollár közötti összeget jelenthet, ami megegyezik az iPhone 8 illetve a 8 Plus árszabásával. Az elemző szerint pedig ezzel a koncepcióval egyenesen letarolná az Apple a piacot.

Ha az olcsóbb számítás jön be, olyan 105-115 millió példány körül fogyhat, ha a vastagabb, akkor „csak“ 95-105 millió. Ez a 2018-as eladások 50%-át jelentené. De Kuo szerint a lendület 2019-ben sem fogyna ki, összesen 200 millió eladott készülékkel számol az említett modell teljes piaci élettartamára. Ez pedig piszok sok.

Bennem már csak az a kérdés motoszkál megválaszolatlanul, hogy oké, hogy szuper lesz ez a 6,1“-es iPhone, de most komolyan 5,8“-ről indulna majd a LEGKISEBB készülék a kínálatban? Nem lesz ez egy kicsit erős így ebben a formában? Meglátjuk…

Forrás: Macrumors

Ha biztosra akarsz menni, még most érdemes betárazni az iPhone SE-ből. Bár már nem a legfrissebb a hardver, de cserébe most baromi jó áron elvihető. Ahogy más termékek is az évkezdő ajánlatokon belül, csekkold le őket.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!