imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kuo: nagyon olcsó lehet a 6,1“-es iPhone


Legalábbis azoknak, akik az iPhone X árszabásán nevelkedtek biztosan, de jó eséllyel ezzel az árcédulával mindenki meg lenne elégedve. Az ismert Apple-jós ismét belenézett a jövőbe és a 6,1″-es iPhone-ról regélt részleteket.

Gyors felzárkóztató: nagyjából az összes hitelesnek számító forrás egyetért abban, hogy idén is három új iPhone modell fog napvilágot látni az ősszel. Egy iPhone X utód 5,8“-es méretben OLED-del, Face ID-vel, kávamentes kijelzővel és minden egyéb földi jóval; ennek nagy testvére az „iPhone X Plus“ 6,5“-es méretben és hasonló paraméterekkel; végül pedig egy 6,1“-es LCD kijelzős, de Face ID-s, szintén káva mentes olcsóbb készülék.

Az első kettő igazából túl sok meglepetést valószínűleg nem tartogat: ugyanolyanok lesznek, mint a mostani iPhone X, csak kicsit okosabbak, erősebbek és persze a “Plus” modell esetében nagyobbak. A 6,1“-es készülék viszont máris sok fantáziát megmozgat, ekörül leng a legnagyobb rejtély. Ezt igyekszik felszámolni Ming-Chi Kuo barátunk, a KGI ismert és elismert elemzője, főállású Apple-jós.

Korábban már tett becsléseket a készülékre vonatkozóan, most azonban tovább cizellálta a tudnivalókat egy, a befektetők számára írt jegyzetében. Eszerint a 6,1“-es iPhone legalacsonyabb indulóára mindössze 550 dollárra várható. Ez jóval alatta van a 700 dollárról induló iPhone 8-nak, és persze mondanom sem kell, de az 1 000 dolcsis iPhone X-nek is. Ha arányosítjuk a magyar árakkal a dollárban értelmezett árcédulát, akkor ez a 6,1“-es modell valamivel 200 000 forint alatt startolhat ideális esetben. Ilyenre pedig jó rég nem volt már példa iPhone-éknál.

És itt még nincs vége a fejleményeknek. Kuo azt is hozzátette, hogy nagy valószínűséggel ebből a jóárasított modellből lesz Dual SIM-es verzió is. Sokan igényelnék az biztos, főleg Kínában, ahol népszokás legalább két SIM-kártyával rendelkezni, szóval egy ilyen verzió a terjeszkedésre is lehetőséget adna az ázsiai piacon. Technológiai szempontból nyilván valamilyen eSIM megoldás lenne a legelegánsabb, de Kuo szerint egyelőre maradnak a hagyományos módszernél, amibe elképzelésem sincs, hogy egyezhetett bele Jony Ive.

Ezzel kapcsolatban Gurman is értekezett már korábban, ő ezt írta:

Az Apple még nem hozta meg a végső döntést a funkció implementálásáról. Könnyen lehet, hogy kivárják az E-SIM technológiát, amely úgy kapcsolná össze a készüléket több szolgáltatóval, hogy nem lenne szükség cserélhető chipre. Az Apple korábban is az eSIM technológiát szerette volna alkalmazni, de néhány szolgáltató ellenzi az ötletet, a vállalatnak viszont szüksége van a támogatásukra. A Dual SIM ebben a helyzetben kínálna kompromisszumot.

Végül, de nem utolsó sorban Kuo az eladásokra is tett becsléseket. Úgy kalkulál, hogy 2018 harmadik negyedéve, és 2019 harmadik negyedéve között, azaz egy év alatt valahol 100 és 120 millió közötti eladott egységgel büszkélkedhet majd az Apple.

Ja, és elvileg sz arany szín is visszatérhet majd.

Nektek bejönne egy ilyen, 200 ezer körül induló 6,1“-es, kávamentes, de LCD-s iPhone?

Forrás: 9to5Mac

Ha inkább a nagyobb modellek mozgatják meg a fantáziádat, ha minden igaz kiszivárgott pár hivatalos, a 6,5“-es iPhone-hoz tartozó alkatrész fényképe valamelyik gyárból, lesd meg őket.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!