imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kuo: stabilizálódik az iPhone X gyártása


Az ismert és megbízható elemző korábban a TrueDepth kamerát tette felelőssé az iPhone X kései rajtjáért és az ezt indokló gyártási problémákért. Most arról számolt be, hogy sikerült megoldani a helyzetet. Olyannyira, hogy a következő évben sem lesz már gond ezzel.

Ismerve a Face ID-t és a szenzorszigetet uraló TrueDepth kamerarendszer technikai hátterét, könnyen elhihettük Ming-Chi Kuo-nak amikor azt mondta, hogy ez a komponens felelős egyszemélyben az iPhone X gyártási nehézségeiért. Most azonban azt állítja, sikerült stabilizálni a gyártást, szóval szép lassan normalizálódni fog a krízis. Mitöbb, mivel úgy számol, hogy lényeges hardveres frissítést nem fog kapni a szenzorcsoport jövőre, ezért ezzel egyben a következő évi iPhone-ok helyzete is megoldódni látszik.

Az Apple nem fogja mégegyszer elkövetni azt a hibát, ami az iPhone X körüli ellátási zavarokat és a késést okozta. Úgy tudjuk, a 2018 második felében bemutatkozó iPhone-ok időben meg fognak érkezni, stabil ellátási lánccal, tekintve, hogy nem lesz lényeges fejlesztés ezen modellek TrueDepth kameráin […].

Rossz nyelvek ugyanakkor ezzel egyidőben megkezdték a pletykálást is. A Bloomberg értesülései szerint az Apple csak úgy tudta kivitelezni a TrueDepth komponensek gyártásának stabilizálását, hogy lazábbra vette a tesztelési követelményeket. Emiatt növelni tudták a termelési rátát, ugyanakkor a minőség rosszabb lett, bár még így is 20x biztonságosabb mint a Touch ID.

Az Apple természetesen egy közleményben megcáfolta ezeket az információkat.

[…] A Face ID minősége és pontossága nem változott. Továbbra is 1:1 000 000 az esélye annak, hogy egy véletlenszerűen kiválasztott személy fel tudja oldani az iPhone-od a Face ID-vel. A Bloomberg állítása, miszerint az Apple csökkentette a Face ID pontosságát teljesen mértékben hamis, arra számítunk, hogy a Face ID lesz az arcfelismerés új aranystandardja.

Személyes véleményünk a kérdésben, hogy az Apple nem teheti meg, hogy a Face ID ne tökéletes legyen. Úgy mutatták be a technológiát, mint a jövő azonosítási formáját, mellyel ráadásul több évnyi előnyre tehettek szert a konkurenciával szemben. Gyártási nehézségek ide vagy oda, biztos, hogy nem vállalják be, hogy gyengítenek a pontosságon. Az Apple sokkal inkább választja a késést, mint a technológiai kudarcot, és ezt az AirPods megjelenésekor már bizonyította is.

Nekünk nincsenek kétségeink afelől, hogy a Face ID lesz a legfuturisztikusabb, legbiztonságosabb módja az autentikációnak még egy jó ideig.

Forrás: Macrumors, Bloomberg, AppleInsider

A jó hír, hogy már le is adhatod a rendelésed az iPhone X-re. A rossz hír, hogy hiába oldódtak meg a gyártási nehézségek, egyelőre erős a készlethiány, így valószínűleg jódarabig kell majd várnod rá.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!