imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Kuo szerint 3 főbb területen fejlődnek majd a 2020-as iPhone-ok


Az egész tech sajtó a szeptember 10-i keynote-tól harsog, mindenki igyekszik megtippelni, hogy mit várhatunk idén, legföképpen az iPhone-októl. Megszólalt a legmegbízhatóbb forrás, Ming-Chi Kuo is, azonban nem az idei modelleket emelte ki mondanivalója során.

Nagyon úgy tűnik, hogy az idei iPhone szériáról már szinte mindent tudunk. A legtöbb becslés szerint nem is várhatunk túl nagy durranást szeptember 10-én, az ez évi széria is leginkább egyfajta ráncfelvarrás lesz. Ez azért annyira furcsa, mert az Apple rendszerint kétévente vezeti be az új verziószámokat. Ezen hagyomány idén megdőlni látszik, hiszen szinte mindenki egyetért abban, hogy a vállalat inkább jövőre pozícionálja majd a nagybetűs frissítést, erre az elméletre pedig Ming Chi-Kuo legújabb jelentése is igencsak ráerősít.

Titkon kicsit mindenki reménykedett, hogy a legnépszerűbb szivárogtató néhány nappal a debütálás előtt elhint majd valami fantáziát megmozgató információt, ami akár az idei évben a “One More Thing” is lehetne, azonban a vártakkal szembemenve a 2020-as iPhone-okról csepegtetett némi infót.  Egészen pontosan három dolgot emelt ki, amiben a jövő évi modellek leginkább fejlődni fognak: a teljesen új dizájn, az 5G-s sávszélesség, valamint a kamera.

Kezdjük is az elsővel, amit talán a legjobban várnak a rajongók. Jony Ive 2 hónapja jelentette be, hogy záros határidőn belül elhagyja az Apple-t. Az idei iPhone széria dizájnja vélhetőleg a cég berkein belül az egyik utolsó munkája lehet. A hírek szerint ebben az évben sem látunk majd nagy újdonságokat megjelenés tekintetében, egyedül a némítókapcsolót említette meg néhány forrás, mint apróbb változtatást, mely horizontális irányúról vertikálisra cserélődne. Néhány renderképeken is láthattunk a Magic Mouse-ok alján lévő és a régebbi iPadekben helyet foglaló kapcsolóhoz hasonlító megoldást.

Ming-Chi Kuo jelentéseiben sem szerepelt eddig dizájnbeli változás a 2019-es iPhone-ok tekintetében, azonban 2020-ra teljes megújulást jósolt, ami alátámasztaná a pletykákat, melyek szerint akkorra már eltűnhet a notch a kijelző tetejéről. Hozzátette, hogy várhatólag kicsit eltávolodik majd egymástól a két prémium kivitel kijelzőméret tekintetében. A jelenlegi 5,8″-es és 6,5″-es megjelenítőket felváltaná az 5,4″-es és 6,7″-es nagyság. Ezáltal a 0,7″-es különbség 1,3″-esre hízna, ami sok felhasználó számára megkönnyítené a választást.

Ami még Kuo jóslatai között szerepelt, az az 5G sávszélesség megjelenése. Már írtunk róla, hogy az Apple és a Qualcomm közöt sokáig elhúzódó per lezárása után sikerült a két cégnek megegyezni, és mivel a fejlesztések során az Intel igencsak alulmaradt, a rivális szolgáltathatja az iPhone-okba szánt 5G modemet. Az Apple azóta fel is vásárolta az Intel mobiltelefonokba szánt modemeinek fejlesztési részlegét, ami azt jelentheti, hogy – ugyan 2020-ban még nem, de – közép- és hosszútávon a vállalat saját fejlesztésű modemben gondolkodik. Ami viszont kérdéses az az, hogy jövőre mindhárom iPhone megkapja-e az 5G technológiát, vagy csak a high-end modellek. Kuo inkább az utóbbira, az optimistább források pedig az előbbire szavaznak.

Végül, de nem utolsósorban jöjjön a kamera, ami a hír szerint sokat fejlődik majd. Nos, ez azért érdekes, mert Kuo nem csak a 2020-as modellek esetében emlegeti a fejlesztéseket, hanem az elsők között volt, akik elhintették, hogy az idei iPhone-ok leginkább a kamerák területén fejlődnek majd. De akkor ez most hogy is van? Az ez évi széria inkább abban a tekintetben lép előre, hogy mindhárom modell egyel több objektívvel kerül bemutatásra, mint az elődje. A jövő évi generáció pedig várhatóan inkább az AR vonalra erősíthet rá, valamint rebesgetik, hogy 3D kamerát is kaphat.

Szerintetek mik azok a technológiák, amik – ezen a hármon kívül – még szinte biztosan benne lesznek a 2020-as iPhone-okban?

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!