imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Kuo szerint igazi termékdömping várható


Összesen 6 új termék bevezetését vagy frissítését várja ebben a félévben az egyik leghíresebb Apple jós, köztük igazi meglepetésekkel is. Vajon bejöhet?

Ming-Chi Kuo az egyik legmegbízhatóbb Apple jósnak számít az elmúlt évei alapján. Alapvetően befektetőket lát el a beszállítói lánc pletykáival, hogy azok jobb döntéseket hozhassanak. Biztosak lehetünk benne, hogy továbbra is remek kapcsolatrendszere van. A következő hírbombát viszont nem tudjuk hova tenni. Mert ha elhisszük, akkor az Apple egyik legérdekesebb féléve jöhet. Ha nem jön, akkor viszont igencsak megkophat az elemző iparági hitelessége.

De ne is szaporítsuk tovább a szót, vegyük szépen sorra, hogy mire számíthatunk Kuo szerint 2020 első félévében az Apple termékpalettájában. A szerintem legbiztosabbtól a leghihetetlenebbig állítottam fel a sorrendet, ebben megyünk végig.

Új iPhone

Az első nyilvánvalóan az iPhone SE 2, vagy nevezzék majd bárhogy is a március végi bemutatón. A 4,7 hüvelykes telefon leginkább az iPhone 8-ra hasonlít majd vagyis Touch ID és a megszokott design. Az eddigi legerősebb A13 chippel és 3 GB RAM-mal felszerelkezve azonban igazi vadállat lesz majd, a 399 dolláros induló ár pedig rendkívül vonzó lehet itthon. Sokszor megírtuk és ugyan 100%-ra nem venném, de 99%-ra azért igen. Hogy kettő is jöhet, az már kérdéses.

13″-es új billentyűzetes MacBook

A következő kettőre nagyjából azonos esélyt látok, de ezt veszem előre, mert én ezt szeretném igazán. Vagyis a 2015 óta legjobb MacBook frissítés, a 16″-es MacBook Pro kistestvérét. Kuo egyáltalán nem mondja ki, hogy a 13″-es MacBook Pro utódja érkezik majd, mert az új billentyűzettel érkező 13″-as MacBook akár lehet egy újabb MacBook Air refresh is. Logikailag viszont annak kevés értelme lenne, így 95% nálam, hogy a Pro lesz a befutó. A tesztpéldányt már előre nem szeretném visszaadni…

iPad Pro frissítés

Még tavaly év végére vártuk az iPad Pro frissítést, épp Kuo jóslata miatt. Azt gondolom, hogy ő szeretné a legjobban, ha végre előrukkolnának vele Cupertinóban. Az elemző szerint a nagy újítás a háromkamerás rendszer és a 3D-s képességek lesznek, vagyis újabb apró lépés a kiterjesztett valóság felé vezető hosszú úton.

De ha őszinték akarunk lenni, akkor az iPad Pro még ma is egy rendkívül jó és erős, és jövőbiztos termék. Szuper a 3 kamera kicsit játszani, de egy fekvő állapotban is működő Face ID szerintem jobban felizgatná a kreatívokat. Egy minimális spec bump, és meg is vagyunk. Ez a termék annyira a piac előtt jár, mint az Apple Watch.

Eddig jöttek a tutinak tűnő tippek, innen azonban elmerülünk az Apple fanworld fantáziatengerébe és megnézzük mi akadt Kuo horgára.

AirTag

A Tile szerű kütyü nem szimpla pletyka volt, ez szinte biztos. A szeptemberre várt helyzetmeghatározó kütyü nevét az iOS kódjából halászták ki a szemfüles rajongók, így biztosan dolgoztak rajta. Kuo szerint végre elérte az Apple által megkövetelt minőséget, és mehet is piacra. Érdekes kiegészítő lehetne, annyi szent.

Apple fejhallgató

Olvastunk már korábban pletykákat arról, hogy az Apple saját márkás fejhallgatóval készül. Kuo most csak annyit ír, hogy a termék várható, és bluetooth támogatott lesz, ami lássuk be, nem egy nagy vállalás. Ugyan az AirPods után az AirPods Próval kicsit szélesítette saját palettáját az Apple, számomra nagy kérdés, hogy mennyire akar alávágni a feljövőben lévő Beats termékeknek, mivel a legutolsó Studio és Solo Pro is kifejezetten jól sikerültek.

A rajongók körében az a pletyka, hogy ez a fejhallgató valami brutális high-end lehet, szép kövér árcédulával. Meghallgatnánk szívesen, nem mondom, de azért itt kifejezetten szkeptikus vagyok.

Töltőpad

És akkor így a lista a végére Kuo csak úgy bedobott még egy vezetéknélküli töltőpadot, mert miért is ne alapon. Szerencsére nulla egyéb információval. Az Apple termékoldalon legcikibb vállalása az elmúlt évtizedben az AirPower volt, amit azért így utólag egyáltalán nem gondolok megalázónak. Megpróbáltak valamit, ami senkinek sem sikerült azóta sem. Valószínűleg közel jártak, de végül nem adtak a kezünkbe vackot.

A mostani piacon kíváncsi vagyok, hogy milyen töltőpaddal tudnának vásárlásra csábítani, mert hiába néztem több tucatot a neten, igazán egyikre se izgultam rá. Talán egy visszafogott egyszerű pad ami nem tud többet, mint a többi gyártóé? Esetleg nem túl drágán, na?

Forrás: MacRumors

A fenti felsorolásból melyik terméket várod a legjobban? Szerinted lehetséges, hogy mindegyik bemutatásra kerül idén? Mennyinek kéne bejönnie hogy Kuo hiteles maradjon?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!