imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megjöttek az első hírek az iOS 14-ről

Vajon melyik készülékeken lesz elérhető?

Kuo szerint még idén tömeggyártásba kerülhet az Apple okosszemüvege


Jövőre pedig már piacra is dobnák a forradalmi készüléket, ami tovább erősítené az Apple zárt ökoszisztémáját.

A kiterjesztett valóság már régóta ott kopogtat az ajtón: az elmúlt években számos keynote “üresjáratát” adták ezek az amúgy érdekes bemutatók, az iPhone-ok AR képessége folyamatosan javul; Tim Cook pedig számos nyilatkozatában éltette a technológiát, ami mellett az Apple pár éve letette a voksát a virtuális valósággal szemben.

Az egyik probléma az AR-rel, hogy eddig igazán egyetlen olyan célhardvert sem dobott senki piacra, ami igazi áttörést hozott volna. Az okosszemüvegekkel is hasonló a helyzet, gondoljunk csak a SnapChat próbálkozásaira. Talán az Apple lesz az első, akinek sikerül? Az egyik legismertebb Apple jós szerint ez elég hamar kiderült.

Ming-Chi Kuo legfrissebb riportjában arról számol be, hogy az Apple AR szemövegei akár már az idei év végén tömeggyártásba kerülhetnek, és a jövő év első felében piacra is dobja őket az Apple.

Az eszköz egyébként marad a mostanában az Apple Watch és az AirPods által kikövezet siker útján, és az iPhone kiegészítőjeként árulják majd. Vagyis a számítások java része valószínűleg nem a szemüvegben megy vagy végbe, ez “csak” egyfajta kiterjesztett kijelző lesz az iPhone-okhoz.

Arról már 2017-ben is szóltak pletykák, miszerint az Apple saját AR headset gyártásába fogott. Eredetileg 2019-es debütálást jósoltak saját rOS-re keresztelt operációs rendszerrel. A nem a megbízhatóságáról híres DigiTimes a nyáron már el is temette a projektet, azonban legutóbb a Find My alkalmazás kódjában az alábbi képre bukkantak, amiből nehéz nem AR szemüvegre asszociálni:

 

Azért reméljük ennél szebb lesz, és főként, hogy tényleg lesz. Ez ugyanis egy kifejezetten érdekes, és talán áttörő új fejlesztés is lehet a mostanában lelassult tech világban, ahol épp kihajtható telefonokkal kísérletezgetnek a konkurenciánál.

Forrás: MacRumors

Szerinted tényleg jöhet nyáron a szemüveg? Mennyire várod, hogy kipróbálj egy ilyen speciális iPhone kiegészítőt? Lehet jövő a kiterjesztett valóságban?

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!