imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Kuo szerint még idén tömeggyártásba kerülhet az Apple okosszemüvege


Jövőre pedig már piacra is dobnák a forradalmi készüléket, ami tovább erősítené az Apple zárt ökoszisztémáját.

A kiterjesztett valóság már régóta ott kopogtat az ajtón: az elmúlt években számos keynote “üresjáratát” adták ezek az amúgy érdekes bemutatók, az iPhone-ok AR képessége folyamatosan javul; Tim Cook pedig számos nyilatkozatában éltette a technológiát, ami mellett az Apple pár éve letette a voksát a virtuális valósággal szemben.

Az egyik probléma az AR-rel, hogy eddig igazán egyetlen olyan célhardvert sem dobott senki piacra, ami igazi áttörést hozott volna. Az okosszemüvegekkel is hasonló a helyzet, gondoljunk csak a SnapChat próbálkozásaira. Talán az Apple lesz az első, akinek sikerül? Az egyik legismertebb Apple jós szerint ez elég hamar kiderült.

Ming-Chi Kuo legfrissebb riportjában arról számol be, hogy az Apple AR szemövegei akár már az idei év végén tömeggyártásba kerülhetnek, és a jövő év első felében piacra is dobja őket az Apple.

Az eszköz egyébként marad a mostanában az Apple Watch és az AirPods által kikövezet siker útján, és az iPhone kiegészítőjeként árulják majd. Vagyis a számítások java része valószínűleg nem a szemüvegben megy vagy végbe, ez “csak” egyfajta kiterjesztett kijelző lesz az iPhone-okhoz.

Arról már 2017-ben is szóltak pletykák, miszerint az Apple saját AR headset gyártásába fogott. Eredetileg 2019-es debütálást jósoltak saját rOS-re keresztelt operációs rendszerrel. A nem a megbízhatóságáról híres DigiTimes a nyáron már el is temette a projektet, azonban legutóbb a Find My alkalmazás kódjában az alábbi képre bukkantak, amiből nehéz nem AR szemüvegre asszociálni:

 

Azért reméljük ennél szebb lesz, és főként, hogy tényleg lesz. Ez ugyanis egy kifejezetten érdekes, és talán áttörő új fejlesztés is lehet a mostanában lelassult tech világban, ahol épp kihajtható telefonokkal kísérletezgetnek a konkurenciánál.

Forrás: MacRumors

Szerinted tényleg jöhet nyáron a szemüveg? Mennyire várod, hogy kipróbálj egy ilyen speciális iPhone kiegészítőt? Lehet jövő a kiterjesztett valóságban?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!