imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Kuo – Megújult külsejű MacBook érkezik


A tajvani elemző legfrissebb előrejelzése több izgalmas értesülésről is beszámol, a dizájn mellett a billentyűzet és a processzorok is szóba kerülnek.

Ming-Chi Kuo utoljára a mini-LED kijelzős termékek kapcsán hallatott magáról, legújabb feljegyzésében viszont főként a MacBook-vonal jövőjére koncentrál. A MacRumors által megszerzett dokumentum egyik legizgalmasabb részlete, hogy a remek beszállítói forrásokkal rendelkező elemző szerint 2021 második, vagy legkésőbb harmadik negyedévéig egy teljesen áttervezett külsejű MacBookot kaphatunk.

Kuo arra nem tért ki, hogy konkrétan melyik modellnél várható az  átalakulás, ám a legrégebben a Pro-család dizájnja kapott nagyobb ráncfelvarrást (2016 októberében), így ha muszáj találgatni, akkor ez tűnik esélyesnek. Az örök szivárogtató sajnos semmilyen más részletet nem árult el az új megjelenéssel kapcsolatban, így nem tudni, hogy a teljes áttervezés egy radikálisabb, vagy csak több apró változtatást takar.

Ami viszont ennél sokkal megfoghatóbb, hogy Kuo szerint az idei második negyedévben új MacBook Pro és Air modellek érkeznek, melyek már a 16″-es Próban visszatért ollómechanikás billentyűzetet használják majd. Az elemző arra nem tért ki, hogy a Pro esetében melyik méretre számíthatunk, de valószínű, hogy a néhány hónapja már pletykált 14″-es kivitelről lehet szó, ami a mostani 13″-est helyettesítheti majd. Ha az előrejelzés pontos, akkor 2020 végére az Apple laptopjairól teljesen eltűnhet a nem túl közkedvelt pillangómechanikás billentyűzet.

A koronavírus-pánik elharapózásának kellős közepén hirtelen furcsa lehet a hamarosan érkező új modellekről hallani, ám Kuo azt állítja, hogy a MacBookot gyártó beszállítóknál már március végétől felpöröghetnek az üzemek, így a tömeggyártásnak nem lesznek komoly akadályai. Ezzel azonban még mindig nem értünk az elemző aktuális értesüléseinek végére, hiszen a lista a processzorokat is érinti.

Kuo néhány hete jelentette be, hogy másfél éven belül érkezhet az első olyan MacBook, amelyben már az Apple saját ARM-processzora dolgozik majd. A mostani feljegyzésében viszont tovább szűkítette a premier lehetséges időpontját, ezúttal 2020 negyedik, vagy 2021 első negyedévét jelölve meg. Ez azt jelenti, hogy a “legrosszabb” esetben is kb. egy év múlva debütálhat a gép, amellyel a cupertinóiak megteszik az első lépést az Inteltől való függetlenedés felé.

Forrás: MacRumors 1, 2

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!