imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Kuo: Több ARM-es Mac is várható 2021-ben


Az elemző nem engedi el a témát, s alig néhány hét elteltével ismét az Apple saját processzoraival hajtott Macekről nyilatkozott.

A KGI Securitiesnek dolgozó Ming-Chi Kuo legutóbb kb. két hete írt az ARM-processzorral szerelt Macekről egy befektetőknek szóló feljegyzésben.  Ebben 2020 negyedik, vagy 2021 első negyedévét jelölte meg határidőként az első olyan számítógép érkezésére, melyet már az iPhone-ból és az iPadből is ismert, Apple által tervezett chipset hajt. Az elemző ismét elővette a kérdést a legújabb levelében, s ezúttal több ilyen modell megjelenését jelezte előre.

Kuo szerint az Apple 2021-ben nem csupán a laptopokban, de az asztali gépekben is levezényli az átállást, így nem csak egy ARM-es Macet kapunk majd. Az elemző úgy becsüli, hogy a lépés várhatóan 40-60 százalékkal csökkenti majd a cupertinóiak által processzorokra fordított költségeket, ami akár versenyképesebb árakat is eredményezhet. Szerinte a házon belüli technológia nagy előnye lehet, hogy az Inteltől való függetlenedéssel kiküszöbölhetők a külső partner miatti késedelmek, illetve az almás masinák így hardveresen is jobban különbözhetnek majd a Windows-alapú konkurenciától.

Kuo arra is kitért, hogy 2022-től várható az USB4 szabvány debütálása a Macekben, melyből fő beszállítóként leginkább a tajvani ASMedia Technology profitálhat majd. Az USB4-ről már korábban is írtunk, ez a Thunderbolt3-on alapuló csatlakozó akár 40Gbps-os adatátviteli sebességet is lehetővé tesz majd, illetve képes 100W-os áramforrásként szolgálni. Az USB4 másik előnye, hogy a Thunderbolt 3-mal ellentétben a külső gyártók is jogdíjmentesen alkalmazhatják termékeikben, ami olcsóbb kiegészítők garmadáját hozhatja el.

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!