imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kuo a Touch ID visszatéréséről értekezett


Az ismert és elismert elemző szerint minden azon múlik, hogy a nagyközönségnek mennyire fog bejönni a Face ID. Ha nem, akkor elképzelhetőnek tartja, hogy a 2018-as iPhone-okban valamilyen formában visszatér majd a Touch ID. Közben a konkurencia is árgus szemekkel figyel.

A KGI elemzője, Ming-Chi Kuo először osztotta meg gondolatait a befektetőkkel az iPhone X, és a Face ID leleplezése óta. Jelentésében arról beszélt, hogy milyen stratégiát folytathat az Apple a biometrikus azonosításokat illetően. Az elemző úgy véli, az Apple most megfigyelői pozícióba helyezkedett, hogy lássa, mennyire lesz sikeres a Face ID a felhasználói körökben.

A legtöbb befektető fő kérdése most az, hogy a 2018-as iPhone modellek vajon támogatni fogják-e a jövőben a Touch ID-t (ujjlenyomat-leolvasást). Úgy gondoljuk, hogy a következő tényezők játszanak majd szerepet a döntésben: 1) mennyire fog az iPhone X Face ID-je pozitív felhasználói élményt kiváltani a vásárlókból; 2) milyen technológiai kihívásokkal kellene szembenéznie az Apple-nek ahhoz, hogy a kijelző alá tudja ültetni az ujjlenyomat-leolvasó megoldását. Véleményünk szerint a magas screen-to-body arányok érdekében az Apple teljesen leváltja majd a jelenlegi Home gombba épített Touch ID-t egy kijelző alá szerelttel, abban az esetben, ha úgy döntenek, hogy visszahozzák a Touch ID-t.

Kuo tehát biztosra veszi, hogy ha vissza is tér a Touch ID, akkor semmiképp sem abban a formában, ahogy azt eddig megszoktuk. A Home gomb kiiktatása mindenképp szükséges döntés a modern edge-to-edge formaterv megvalósíthatóságához. Középutas megoldásként azt sem tartja elképzelhetetlennek az elemző, hogy az Apple megtartsa a Face ID-t, és mellé visszahozza a kijelző alá épített Touch ID-t is.

Ugyanakkor felhívja arra a figyelmet, hogy a 3D Touch miatt ez mérnökileg igen nagy kihívást jelent, hiszen a nyomásérzékeny modul elég vastaggá teszi a kijelzőpanelt. Valószínűleg pont annyira, hogy az nagymértékben ronthatja a szenzor szkennelési pontosságát. Azonban, ha bukik a Face ID, akkor az Apple teljes erejével a hasonló problémák elhárítására fókuszálhat, így biztosan elő tudnának állni egy használható megoldással.

Kuo szavait mi azért annyival árnyalnánk, hogy nagyon úgy néz ki, az Apple már évek óta a Face ID-t tartotta a jövő biometrikus azonosításának, nem a kijelző alatti Touch ID-t. Sőt, ez utóbbi kidolgozását már el is kezdték, mint B-terv arra az esetre, ha nem tudják összehozni a megfelelő pontosságú és használhatóságú arcfelismerőt. Mivel ez sikerült, valószínűsíthető, hogy már le is állítak a fejlesztéssel és hanyagolják ezt a vonalat.

Éppen emiatt nem tartjuk valószínűnek, hogy a Touch ID valaha vissza fog térni. Akit részletesebben érdekel a téma, az hétvégén mindenképp látogasson vissza az iMagazinra, ugyanis egy alaposabb cikkben részletesen kifejtjük majd a fenti gondolatmenetet.

A Face ID sorsát mostnem csak az Apple és a befektetők kísérik nagy figyelemmel, hanem az Androidos konkurensek is. Kuo szerint, ha beválik az Apple receptje, akkor a biztonsági játékot játszó egyéb gyártók is rávethetik magukat a fejlett arcfelismerő technológiára, megtolva ezzel a komponenseket beszállító gyártósorok szekerét. Ami pedig nem lenne ismeretlen jelenség.

Ez végső soron egyébként nagyon is kapóra jönne mind az Apple-nek, mind nekünk, felhasználóknak, hiszen az így kialakuló árverseny következtében csökkenhet a technológia előállítási költsége és talán a jövőben nem kell majd az 1 000 dolláros árcímkét karcolgatni ahhoz, hogy Face ID-t láthassunk a készülékekben.

Forrás: Macrumors

Ha ragaszkodsz a Touch ID-hez, akkor továbbra is rengeteg jelenlegi készülék közül válogathatsz, addig is amíg befutnak az iPhone 8-ak. Ezek közül párat ráadásul most akciósan szerezhetsz be magadnak.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!