imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Kuo: új iPad Pro és új billentyűzetes MacBook is érkezik jövőre


Az új iPad Pro előkészítheti a terepet az AR szemüvegnek, a MacBook vonalon pedig megoldást hozhat az Apple a legnagyobb jelenlegi problémájára.

Ming-Chi Kuo mai elemzése elég átfogó a teljes Apple termékpalettát illetően. Az AR szemüveg tényleg megmozgatná, sőt, akár felforgathatná a tech sajtót, a mostani modellek frissítésére azonban ennél nagyobb esélyt látunk.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy 2020 első negyedévében az iPhone 8 alapjaira épülő és az iPhone 11 erejével bíró iPhone SE 2 érkezését várja a TFI elemzője, és ez továbbra is így van. Erre az időszakra teszi azonban az új iPad Pro érkezését is.

Ennek a különlegessége egy új kamerarendszer tulajdonság, a 3D-s time-of-flight szenzor, amiről már korábban is beszámoltunk. Röviden: ez a tér és a benne található tárgyak eszköztől való távolságának pontos mérésében segít, és ezért elsősorban a kiterjesztett valósághoz lenne fontos. Pont ezért jól beleillik abba a jóslatba, miszerint a második negyedévben mutatnák be az AR szemüveget. Ha profi eszközként pozícionálják majd, akkor valószínűleg tényleg passzol hozzá az iPad Pro, ami több olyan profi, az AR előnyeit kihasználni képes app kizárólagos platformja, mint például a Shapr3D.

A másik érdekességről MacBook fronton olvastunk. Ugyanúgy a jövő év második negyedévében érkezhet ugyanis Kuo szerint az első “scissor” billentyűzettel felszerelt MacBook. Egyfelől a MacBookok tán leggyengébb pontja jelenleg a billentyűzet, amit az Apple minden évben próbál javítgatni, eddig vegyes sikerrel. Egy újratervezés akár nagy siker is lehet.

Másfelől az is érdekes, hogy Kuo szimplán MacBookként hivatkozik a termékre, pedig általában ennél részletesebben szokta a terméket specifikálni. Se “Air” se “Pro” jelző nincs. Talán visszatér a MacBook? Ismét megelőzi a korát? Érdekes lenne.

Forrás: mydrivers.com

Ha a 16″-es MacBook Prót kész tényként kezeljük idén év végéig, te milyen MacBook frissítésre tippelnél jövő nyárra?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!