imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Kuo: Új ollós billentyűzetet kaphatnak a MacBookok


Az egyik legközismertebb Apple-guru, Ming-Chi Kuo szerint idén új, ollós billentyűzettel érkező MacBookot kapunk.

Kuo a sokakat megosztó Butterfly-mechanizmus új, ollós kialakításra cseréjét jósolja a következő MacBookokban. Először az év végén érkező MacBook Air frissítésben találkozhatunk majd ezzel a kialakítással. Még azt sem vehetjük készpénznek, amit tőle hallunk, de az biztos, hogy nagyon örülnénk, ha valóban jönne az újítás!

Az ollós kialakítás összességében nem ismeretlen az iparban. Az Apple ezt a mechanikát veszi alapul az új billentyűk készítésénél. Ettől azt remélik, illetve reméljük, hogy az elődnél tartósabb, robosztusabb, ugyanakkor kényelmes gépelést biztosító klaviatúrát hoznak létre.

Kuo úgy tudja, hogy sikereket értek el az új billentyűk fejlesztése során. Az új kialakítás a gépelési élményen is hivatott javítani, ezt a nagyobb billentyűúttal érheti el. Korábban többek között a vékonyítás szempontját szem előtt tartva döntöttek a kicsiny billentyűúttal rendelkező Butterfly-mechanika mellett, ám ez nem kényelmes mindenkinek és a szennyeződésekre is érzékenyebbé teszi a billentyűzetet. Tartósságot üvegszálas szerkezet biztosít majd az új billentyűzetnek. Egyelőre erről pontosabbat nem tudunk, de ez már most nagyon jól hangzik.

Az évek során láttunk több Butterfly frissítést, a legfrissebb, harmadik generációs billentyűzet alatt egy vékony szilikon réteg hivatott megakadályozni a szennyeződések billentyűk alá jutását, ezáltal megakadályozni a billentyűhibákat. Ennek ellenére a legfrissebb kiadású billentyűzetek is hajlamosak a hibákra, ahogy ezt az Apple is elismerte és hivatalos szervizprogramot indított. Hatalmas piros pont lesz ez nekik, ha ezen sikerül javítani.

A hivatásos Apple-jós információi szerint később több MacBook, így a MacBook Prók is megkapják majd az úgy billentyűzetet, de legkorábban 2020-tól. Hatalmas előrelépés lenne a vitatott billentyűzet lecserélése a Pro szériában is. Hosszabb távon persze nem csak a felhasználók járhatnak jól, hanem az Apple-re is pozitív hatással lehet, hogy a megbízhatósághoz köthetik a nevüket a felhasználók ezentúl a billentyűzet terén is.

Forrás: MacRumors

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!