imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kuo: vezeték nélküli töltőpad lesz a 2019-es iPhone


Tejüveg hátlappal, speciális navigációs technológiával, nagyobb aksival és más készülékek vezeték nélküli töltésének képességével érkezhet az idei iPhone. És akkor az iPadekről, AirPowerről és AirPods-ról még nem is beszéltünk…

Ming-Chi Kuo akkora híratombombát robbantott ma virradóra, hogy azt a Naprendszer túloldalán is észlelni lehetett: egyetlen jelentésbe sűrítette gyakorlatilag az összes terméket, amit idénre várhatunk az Apple-től. És lesznek itt meglepetések szép számmal az AirPods-töltő iPhone-tól kezdve, a 6K-s monitorig.

A Mac vonal után folytassuk most tovább a sort az iOS-es készülékekre vonatkozó információkkal…

Kezdjük is a 2019-es iPhone felhozatallal. Egészen idáig más forrásokból csak annyit lehetett tudni, hogy a formaterven valószínűleg nem változtat az Apple, meg hogy erősebb lesz benne a hardver. Egyszóval egy sima ráncfelvarrásnak néztünk elébe. Azt jött Kuo és pár félmondattal elérte, hogy körömrágva várjuk a szeptembert…

A jelentést Kuo is azzal kezdi, hogy megerősíti, a formatervben nagy változtatások nem lesznek, marad a három méretkategória, azaz az 5,8, a 6,1 és a 6,5 inches iPhone. Ugyanakkor mindegyik készülék hatékonyabb Face ID-vel fog rendelkezni, mivel erősebb lesz majd az infravörös megvilágítás; illetve nagyobb aksit kapnak, aminek biztosan sokan fognak örülni.

A hátlap Kuo szerint a megszokott áttetsző helyett tejüveg lenne, ami inkább külcsínbeli változtatás jelenthet, az üveg maga aligha lesz tartósabb. Ne nagyon reménykedjenek azok, akik USB-C-re vágynak idén, az elemző szerint marad a Lightning csatlakozó mindegyik modellnél. A tripla lencsés kamera is szóba jött, ami immáron egész biztosra vehető újítás lesz, annyi forrásból érkezett kapcsolódó hír. Azt viszont továbbra sem lehet tudni, hogy melyik modellekbe lesz beszerelve, feltehető, hogy csak a legnagyobba.

És most jön csak a dolog izgalmas fele, két vadonatúj technológiával. Az egyik egy úgynevezett Ultra-Wide Band antenna lenne, ami a beltéri navigációt és pozicionálást tenné lehetővé. Ezek szerint tehát az Apple-nek komolyabb tervei vannak ezen a területen. A másik a bilaterális vezeték nélküli töltés lenne. Ez azt jelentené, hogy az iPhone nem csak tölthető lenne vezeték nélkül, hanem egyben töltő is. Például rádobhatnánk az AirPods-ot vagy az Apple Watch-ot is, ha úgy hozza a szükség.

A többi készülékre vonatkozóan inkább csak megerősítések érkeztek Kuótól. Eszerint valóban jönni fog majd az iPad mini, két másik jóárú belépő iPaddel karöltve, valóban jönni fog az iPod frissítés, és valóban 2019 első felében fog érkezni végre az AirPower és a vezeték nélkül tölthető AirPods.

Kellően izgalmas 2019-re készülhetünk tehát!

Forrás: MacRumors 1, 2, 3

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!