imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kvíz: Steve Jobs második cége, a NeXT


Újabb kvízzel jelentkezünk a kisebb-nagyobb rendszerességgel megjelenő sorozatunkban. Ezúttal a Steve Jobs által alapított NeXT-ről gyűjtöttünk össze néhány kérdést. Vigyázat, nem könnyűek, igazi techtörténésznek kell lenni a 10 helyes válaszhoz!

Steve Jobs 1985-ben elhagyta az Apple-t. Nem ült sokat azonban a babérjain, megalapította a NeXT nevű második cégét, melynek célja az volt, hogy minden korábbinál jobb számítógépeket készítsen, elsősorban az oktatási piac számára. A NeXT számítógépek a maguk korában technológiailag valóban rendkívüliek voltak, számtalan korábban nem látott megoldással – üzleti sikert azonban nem arattak.

Jobs 12 éven át vezette a NeXT-et (mely fokozatosan szoftvercéggé alakult), míg végül 1997-ben felvásárolta őket az Apple, ez a cég akkori történetének legnagyobb ilyen tranzakcióját jelentette. A felvásárlással Steve Jobs visszakerült az Apple-höz, ahol még abban az évben ideiglenes vezérigazgatónak nevezték ki. A NeXT története véget ért, a cégnek azonban számos, napjainkra is hatással lévő technológia megszületését köszönhetjük.

Nézzük, mennyire ismered a NeXT-et!

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!