imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Lángra kapott egy iPhone 7 Plus


Futótűzként terjedt a neten az alábbi videó, melyen egy éppen kigyulladó iPhone 7 Plus látható. Kell félnünk, hogy a Note 7-hez hasonlóan az iPhone-ok is kigyulladnak?

Brianna Olivas egy szép napon arra kelt, hogy az iPhone 7 Plus készüléke nem kapcsol be. Elment a legközelebbi Apple Store-ba, ahol pár teszt után visszakapta a készüléket azzal a mondással, hogy minden rendben van vele.

A következő nap a lány barátja kivitte a készüléket a fürdőszobába, ahol a telefon elkezdett füstölni. Ezt videóra is vették, itt lehet megnézni, ha valaki nem látta volna még.

Az eset hatalmas nyilvánosságot kapott, egyrészt mert nem is olyan rég a Samsungnak vissza kellett hívnia több millió Note 7 készüléket a kigyulladó akkumulátorok miatt, másrészt, mert hát Apple készülékről van szó, ami duplázza a hírértéket.

Mennyire kell aggódni emiatt?

Nem nagyon. Az Apple hivatalos közleményben tudatta, hogy kivizsgálják az ügyet, nagy valószínűséggel a jövő héten már tudni fogjuk, hogy mi okozta a hibát.

Kigyulladó iPhone-okat láthattunk már eddig is, és a jövőben is fogunk még látni hasonló eseteket. Legtöbbször az utángyártott töltők vagy kábelek okozzák a problémát, ezekről a kábelekről már kiderült, hogy 99 százalékuk veszélyes. Előfordult már, hogy nyáron az extrém mértékben felmelegedett autó belsejében töltőn hagyott iPhone felgyulladt, de ezek az esetek igen ritkák.

Összességében nem igazán érdemes aggódni, de tudni kell, hogy az iPhone akkumulátorok is elfüstölhetnek, hiszen ezeknek az akkumulátoroknak is van egy meghibásodási százaléka. A Note 7 esetében, ez a meghibásodási arány igen magas volt, ezért kellett kivonni őket a forgalomból, de nagyon nem mindegy, hogy 1 millió darabból 100 darab hibás, vagy 100 millióból 10 darabbal van gond.

Jelenleg nagyjából 1 milliárd iPhone van forgalomban, ezért statisztikailag számíthatunk arra, hogy ennyi készülékből lesz nagyjából 100 darab, ami előbb vagy utóbb kigyullad. Ez viszont annyira kicsi százalék, hogy nagyobb eséllyel esik a fejünkre az utcán sétálva egy cserép, minthogy az iPhone-unk kigyulladna a zsebünkben.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!