imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Lara Croft játék érkezik iOS-re


A Lara Croft kalandjait átölelő játékok mára már beleégtek a köztudatba. A legelső játék 1996-ban látott napvilágot és azóta is igen nagy népszerűségnek örvend a sorozat. A játékról érdekesség egyébként, hogy a készítők a karakterrel a tökéletes nőt szerették volna megalkotni, külső és belső tulajdonságokat tekintve egyaránt. Lara kinézetét tökéletesre szabni az akkori technológiával igen körülményes volt, de az évek során egyre szemrevalóbb lett a grófkisasszony.

A sírfosztogató régészlány ugyanis nemesi származású, és a történet szerint apjától megörökölt birtokokon – a Croft Majoron – él. Larának már fiatal korában számos szörnyű tragédiát kellett feldolgoznia, többek között szüleinek elvesztését. 9 éves korában egy repülőgép katasztrófa után egy különleges tér-idő kapunál talál menedéket az édesanyjával. A lány tűzifa keresés közben beindítja a szerkezetet, ami eredetileg Artúr király elveszettnek hitt kardját őrzi. A tér-idő kapuban jövőbeli Lara bosszúéhes barátnője arra biztatja a nőt, hogy húzza ki a kardot. A gyermekét védő anyuka megmenti Larát, de a szerkezet az Excalibur kihúzása után felrobban és Lara édesanyja életét veszti. Apukáját egy munkatársa gyilkolta meg Kambodzsában, amikor Lara tizenöt éves volt. Ezután a birtok komornyikja nevelte a lányt.

Screen Shot 2015-08-10 at 14.46.15

Nem szabad összekeverni a Tomb Raider sorozatot Lara Croft nevével. A Tomb Raider sorozat ugyanis 10 játékból áll, de ennél jóval több Lara Croft játék létezik. Aki a történetért játszott, nem pedig a játékélményért, az egyértelműen csak a Tomb Raider sorozatot tartja hitelesnek, a többi játék ugyanis kicsit eltér a megszokott történetvonaltól. Éppen ezért kérdéses, hogy az új Lara Croft GO vajon tényleg emiatt a tendencia miatt nem kapta-e meg a Tomb Raider szavakat a címbe. Mindenesetre a GO egyértelműen mutatja, hogy a játék irányítása a Hitman GO-hoz fog hasonlítani. A mezőkre és körökre felosztott, bábuszerű grafikával kivitelezett, ügyességi-taktikai játék érdekes elképzelésnek tűnt elsőre. Számomra érthetetlen módon, a Hitman GO nagyon magas értékeléseket kapott az App Store-ban. Annak ellenére, hogy az összes Hitman játékot végigpörgettem, valahogy a GO nem tudta ugyanazt a játékélményt nyújtani. Sőt, játék közben azt a tipikus Hitman hangulatot sem festette meg.

Screen Shot 2015-08-10 at 14.46.21

Nos, végeredményben érdekes bejelentés a Square Enix csapatától az új Lara Croft játék, de én személy szerint remélem, hogy tesznek annyi fejlesztést a GO motorba, illetve a vizuális hatásokra, hogy egy élvezhető Lara Croft játékot kapjunk az iOS készülékekre is. A történet egyelőre ismeretlen, de sajnos esélytelennek látom, hogy a Legend-Underword történetet folytassák a készítők.

Forrás: Square Enix Press Center via The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!