imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Lassan de biztosan növekszik az iOS 8 részesedése


Nagyjából egy hónapja írtuk meg, hogy a felhasználók 47 százaléka töltötte le az iOS 8-at, az azóta eltelt egy hónapban lassan, de biztosan növekedett ez a szám.

Az iOS 8 megjelenése óta eltelt hét és fél hétben a felhasználók 56 százaléka frissített a legújabb iOS-re, a fejlesztők által használt legutóbbi adatok alapján, amik az App Store support oldaláról érkeztek. Az iOS 8 installációk száma az utóbbi két hétben négy százalékkal nőtt, és nyolc százalékot a legutóbbi négy hétben.

Ahogy legutóbb, most is megnéztük, hogy az iMagazin olvasói közül hányan használják az iOS 8 valamelyik verzióját. Az iMagazinon szeptember 21-én 74,8%, október 5-én 78,3%, november 11-én pedig már 81,55% volt az iOS 8 felhasználók aránya a korábbi iOS rendszerekhez képest.

Screen Shot 2014-11-12 at 12.19.08
2014 november 11-én az iOS 8 felhasználók aránya a régebbi rendszerekhez képest.

Talán furcsa lehet, hogy nálunk sokkal nagyobb arányban használnak az oldalra látogatók iOS 8-at, mint világszerte az átlag, de nem szabad elfelejteni, hogy az iMagazin olvasók jóval felkészültebbek, és sokkal inkább szeretik kipróbálni az Apple újdonságait, mint az átlagos felhasználók, akik leginkább csak akkor frissítenek új rendszerre, ha például a kedvenc alkalmazásuk ezt megköveteli tőlük. Sokan egyébként sosem nyomják meg a frissítés gombot, csak akkor jutnak el az új oprendszerre, ha lecserélik egy új iPhone-ra a régit.

Sokan panaszkodtak, hogy azért nem tudnak frissíteni, mert nincs elég helyük a készülékükön. Ez nagyon egyszerűen kiküszöbölhető, ha a számítógépünk és az iTunes segítségével frissítünk. Így nincs szükség 5-6 GB szabad helyre, mindössze 1,2 GB helyet kell felszabadítanunk az iPhone-unkon.

Ugyancsak sokan jelezték, hogy iOS 8 alatt sokkal lassabb az iPhone-juk. Tapasztalataink szerint érdemes egy teljes biztonsági mentést készíteni akár az iCloudba, akár az iTunes segítségével, majd egy teljesen új, “szűz” telepítést végrehajtani a készüléken. A “Készülék visszaállítása” menüpontban tudjuk ezt megtenni. Ha újratelepítettük a rendszert, nincs más dolgunk, mint visszaállítani a biztonsági mentésből az adatainkat, ezzel pedig vélhetően meg is szűnnek a megmagyarázhatatlan belassulások.

MacBook Pro és iMac most 3 év jótállással!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!