imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Lassan terjed az iOS 11


Folyamatosan érkeznek az adatok a különböző felmérést végző cégektől az iOS elterjedségét illetően. Sajnos nem túl pozitív eredményekkel szolgálhatnak: az iOS 11 az egyik legkevésbé szapora rendszer az iOS történetében, valamiért nem kell a népnek.

Nagyon érdekes látni, hogy a kezdeti hibák mekkora kihatással vannak egy rendszer terjedésére. Az iOS 11 kapcsán akadt probléma bőven, és ezeket a felhasználók igen hangosan világgá is kürtölték. Főleg az akkumulátorprobléma és az egyéb kisebb-nagyobb rendellenességek szúrtak szemet, melyek érthető módon nem hozták meg a kedvet. Feltehetően ez lehet az oka annak, hogy van egy általános bizalmatlanság az új rendszerrel szemben…

Mostanra már eltelt három hét az iOS 11 éles bemutatását követően, az Apple pedig már három, főként hibajavitásokat tartalmazó frissítést is közzétett, de még mindig nem igazán hiányzik az új rendszer a felhasználók életéből. A Mixpanel által összeszedett legfrissebb adatok szerint legalább is ennél lassabban terjedő iOS nem igazán volt.

Az elterjedségi mutatók jelenleg “csak” 47%-kon állnak, tehát még az emberek fele sem adott lehetőséget a rendszernek ennyi idővel a kiadás után. Ez meglehetősen szokatlan az iOS-eknél, hiszen az újabb verziók általában gombamód szaporodnak. Az egyetlen pozitívum, amit említésre méltó lehet, hogy mostanra legalább sikerült beelőzni az iOS 10-et, ami jelenleg a készülékek 46%-án fut a felmérést végző cég adatai szerint.

Az iOS 10-nek egyébként a korábbi rendszer beérése csak két hétbe telt, tehát körülbelül egy hét lemaradásban van az iOS 11. Érdekes még, hogy még mindig van egy 6,7%-nyi felhasználótábor, aki iOS 10 előtti rendszert használ. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy nem kevés iPhone 4s (vagy korábbi modell) van még használatban (hiszen erre már nem volt csak elérhető az iOS 10), ami ahhoz képest, hogy már hat éves a készülék, elég szép eredmény.

Az iOS 11 a következő készülékekkel kompatibilis: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPad 5.gen, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad 2017, iPad Pro 9,7″, iPad Pro 10,5″, iPad Pro 12,9″ (mindkét generáció), hatodik generációs iPod touch.

Forrás: Macrumors

Ha már kiestél a támogatott készülékek listájából, az jól jelzi, hogy lassan itt az ideje egy hardverfrissítésnek. A legújabb iPhone 8-ra például már most is leadhatod a rendelésed, ha megtetszett a készülék.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!