imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Lassulnak a Mac eladások


Öröm az ürömben, hogy még így is jobban teljesítenek az Apple gépei, mint a többi gyártóé. Elég gyászosan áll a PC ipar. A Gartner elemzése következik.

Alig pár hónapja írtunk róla, hogy az IDC legfrissebb felmérése szerint, 5 év után újra növekedni tudott a PC ipar. Hát, úgy néz ki idáig tartott a lendület, most újra csökkenésnek indultak a mutatók. Az Apple annyiból szerencsés, hogy az övéi kevésbé olyan meredeken, mint a többieké, azonban a piacot továbbra is más gyártók uralják.

2017 második negyedévében világszinten összesen 4,3%-kal csökkentek a PC eladások. A mostani 61,1 milliós értékesített darabszám 2007 óta a legalacsonyabb érték, amiért a Gartner szerint nem csak a telített piac, hanem az egyre dráguló gépek is felelősek. Az árnövekedést érdekes módon általános alkatrészhiány okozza az elemzők szerint.

A magasabb PC árak oka az olyan alkatrészek hiánya, mint a DRAM, az SSD vagy az LCD panelek. Ez kifejezetten negatívan befolyásolta a PC-k iránti keresletet 2017 második negyedévében – nyilatkozta Mikako Kitagawa, a Gartner vezető elemzője, majd hozzátette: a magasabb alkatrészárakat a különböző értékesítők eltérő módokon kezelték. Vannak, akik úgy döntöttek, hogy magukra vállalják a drágulás okozta plusz költségeket és nem emelnek a termékeik árán, és vannak akik ezt az árnövekedést átvetítették a végfelhasználókra.

Gyártókra lebontva a helyzetet a Gartner adatai alapján, a HP visszaszerezte az első helyet a maga 20,8%-os piaci részesedésével. Ez egyben azt is jelenti, hogy az eddig vezető Lenovo második helyre csúszott 19,9%-kal. Ez után jön a Dell 15,6%-kal, majd az Apple 6,9%-kal. Ez minimális növekedést jelent a korábbi 6,7%-hoz képest, ugyanakkor az eladások üteme érezhetően lelassult.

Ezen némileg segíthet, hogy az októberben nagyobbat frissült MacBook Pro széria most, a WWDC keretein belül ismét átesett egy kisebb update-en. Márpedig a Kaby Lake processzorok rendesen dobtak a sebességen, ami azok számára is vonzó lehet, akik idáig túl harmatosnak találták a jelenlegi csúcsgépek specifikációit.

Forrás: 9to5mac

Ha a teljesítménnyel eddig sem volt gondod, ellenben az ár nagyobb problémát jelentett, most van egy jó hírünk: az októberi Touch Baros MacBook Prók most akár több mint 100 000 forint kedvezménnyel lehetnek a tieid.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!