imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Láthatáron a 14″-es MacBook Pro?


A jelek szerint új MacBook Pro érkezik, a média és a rajongók pedig a legkézenfekvőbb és a legjobban várt modellt követelik. Én legalábbis biztosan. 

Az új Apple termékek bemutatásának egyik – általában megbízhatónak bizonyuló – előszele, hogy a vállalat regisztrálja a termékeket az Eurázsiai Gazdasági Közösség jegyzékében (Fehéroroszország, Kazahsztán, Kirgizisztán, Oroszország és Örményország), ahol kötelező regisztrálni minden okos terméket azok bemutatása előtt.

Most az EGK jegyzékében egy MacBook került be, vagyis az A2289 modellszámú Apple brandelt hordozható számítógép és részei. De vajon mi lehet ez pontosan?

Nyilván senkinek fogalma sincs, de attól még mindenki találgat. A nemzetközi sajtó egyaránt az év végén bemutatott 16″-es MacBook Pro kistestvérét várja, amit a Magic Keyboardos 13″-es MacBook Próként emlegetnek. Én ennél tovább megyek, és 14″-es MacBook Prónak hívom, mert egyrészt adná magát, hogy itt is nyerjen egy minimális extra területet a kijelzőnek az Apple. Másrészt egyáltalán nem titkolva nagyon vágyom egy ilyen gépre, amit azonnal meg is vásárolnék.

A 16″-es MacBook Pro gyakorlatilag osztatlan sikert aratott a média, a tesztelők és a felhasználók körében is, így tényleg ostoba lépés lenne az Apple részéről, ha nem ennek a kisebb kiadására cserélnék le a 13″-es vonalat. Ezzel gyakorlatilag véget érhetne a 2016 és 2019 nyara közötti MacBook Pro vonal a nem igazán tökéletesre sikerült billentyűzetével és hűtési hercehurcájával együtt, és a 2020-as paletta egészen impresszív lehetne.

Vagyis a legnagyobb kérdés nem is az, hogy lesz-e ilyen frissítés, sokkal inkább a mikor. Az első negyedévben az Apple ritkán mutat be új terméket, mert ilyenkor nem igazán nagy a vásárlóerő (tetszik vagy sem, Karácsonykor kiköltekezik a világ). Így legkorábban április-májusban számíthatunk egy ilyen termék bemutatására. A realitás azonban inkább a nyár eleji WWDC lehet, ahol bemutatnak egy kompakt, mindenre elég, hordozható, ám csúcsnak nem mondható Macet. Látatlanban is stipistopi.

Azért azt is jegyezzük meg, hogy épp a nyáron írtunk arról, hogy egy sor új iPad modellt regisztrált az Apple az EGK-ban, így még 2019-re vártuk az iPad Pro frissítéseket, amik végül nem érkeztek. Az is lehet, hogy egy kisebb MacBook Air ráncfelvarrás előszelét láthatjuk. Tippelni a kommentek között ér, sőt, rajongóként szinte kötelező!

Forrás: The Verge

Szerinted marad a kisebbik MacBook Pro 13″-es vagy itt is nyerünk egy hüvelyket? Mikor mutatja be az Apple? A fenti bejegyzés inkább egy tavaszi MacBook Air lesz?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!