imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Látogatóközpont is épül az Apple Campus 2-höz


Amióta folyik az új Apple főhadiszállás, vagyis jelenlegi nevén az Apple Campus 2 építkezése, gyakorlatilag pár hetente betekintést nyerhetünk a területre repülőgépek, drónok, vagy akár helikopterek segítségével, míg a szerencsés kiválasztottak be is járhatják a helyszínt. Mi lesz a helyzet, ha elkészül az épület?

Arról nem szólnak a hírek, hogy légvédelmi rendszereket is telepítenének a kíváncsiskodó drónok kilövésére, arról viszont igen, hogy a titkolózásról legendásan híres Apple egy látogatóközpont felépítését tervezi a rajongók számára, nem messze az Apple Campus 2 hatalmas kör alakú épületétől. Bejutni ugyan így sem fogunk, de legalább a cégtől megszokott körülmények között nézegethetjük Steve Jobs utolsó „termékét”.

Látványterv a látogatóközpontról.
Látványterv a látogatóközpontról.

A látogatóközpont ötlete nem újdonság, a 2013-as engedélyeztetés során is említést tettek róla, konkrét terveket azonban mostanáig nem láthattunk az épületről. Nem meglepő módon, teljesen üveg falakkal rendelkezik majd, és bár a főépülettől eltérően nem lesz kör alakú, ívelt sarkokat azért láthatunk majd rajta. Nagyon érdekes, hogy a dokumentumok alapján az Apple karbonszálas anyagból tervezi megépíteni a létesítmény tetejét, ami egyben kilátóként is szolgál majd.

Az épület a Tantau Avenue felől nézve – innen közelíthetjük majd meg.
Az épület a Tantau Avenue felől nézve – innen közelíthetjük majd meg.

Na jó, talán a kilátó kicsit túlzás, mivel 7 méteres magasságban lesz csak, inkább hívjuk tetőterasznak. Ide lépcsők és liftek vezetnek majd, magában a látogatóközpontban pedig helyet kap egy 220 négyzetméteres kávézó és egy közel ezer négyzetméteres üzlet is, ahol megvásárolhatjuk az Apple legújabb termékeit, illetve valószínűleg azokat az ajándéktárgyakat is, melyeket a jelenlegi főhadiszállás hasonló boltjában szerezhetünk be. A föld alatt 684 parkolóhely várja a látogatókat.

A rajz jól érzékelteti a méreteket. Érdemes megfigyelni a tetőteraszon látható paravánt, mely a közeli lakóházakra való rálátást akadályozza majd meg.
A rajz jól érzékelteti a méreteket. Érdemes megfigyelni a tetőteraszon látható paravánt, mely a közeli lakóházakra való rálátást akadályozza meg.

Korábban kritizálták az Apple-t azért, amiért „elrejti” majd az Apple Campus 2 épületét a kíváncsiskodók elől, amennyiben dombokkal és növényekkel takarják a kilátást. A látogatóközpontnak köszönhetően azonban úgy tűnik, szervezett keretek között mégis csak szívesen mutogatják a tervek szerint 2016 végén elkészülő, 12 ezer Apple-alkalmazottnak helyt adó, 260 ezer négyzetméteres új központot. A tervezett nyitva tartás: hétfőtől péntekig reggel 7-től este 7-ig, hétvégente reggel 9-től este 7-ig. Vajon Tim Cook is beugrik majd néha egy kávéra, vagy ő marad a főépület területén létesülő Café Macsnél?

Az Apple Campus 2 látogatóközpontjának és az alá tervezett parkoló keresztmetszete.
Az Apple Campus 2 látogatóközpontjának és az alá tervezett parkoló keresztmetszete.
A látogatóközpont elhelyezkedése a campus területén belül.
A látogatóközpont elhelyezkedése a campus területén belül.

Forrás és képek: Silicon Valley Business Journal via AppleInsider.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!